La Borsa espanyola ha pujat aquest dimarts un tímid 0,13% i s'ha quedat a les portes dels 14.300 punts, malgrat els notables ascensos de Wall Street, que ha tornat a cotitzar després del dia festiu de la vigília, i en una jornada en què s'han conegut dades macroeconòmiques de rellevància. El principal índex del mercat nacional, el Ibex-35, ha tancat en 14.239 punts. Des de començament d'any, acumulada una revalorització del 22,81%.

El selectiu espanyol ha arrencat la sessió amb pèrdues lleus i s'ha mogut amb dubtes durant el desenvolupament de la mateixa, amb variacions mínimes. Finalment, ha aconseguit acabar en terreny positiu, encara que amb un repunt lleuger malgrat el bon comportament que experimenta la borsa novaiorquesa després de l'ajornament dels aranzels a Europa.

Dels grans valors, Repsol ha sumat l'1,07%; BBVA, el 0,82%; Banc Santander, el 0,67% i Telefónica, el 0,47%. Mentrestant, Iberdrola s'ha deixat el 0,34% i Inditex, el 0,06%. Encara que ha estat Fluidra el valor que més ha pujat aquest dimarts, un 1,8%, seguit per Indra i IAG, ambdós amb una revalorització de l'1,5%. En el costat oposat, ACS es deixava un 1,9% mentre que Acciona Energía i Acciona queien un 1,6%.

En el pla geopolític, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha dit aquest dimarts que representants de la Unió Europea (UE) han demanat "fixar ràpidament" les dates de la reunió per arribar a un acord comercial després de l'amenaça de fa uns dies d'imposar al bloc comunitari un aranzel del 50% a partir de juny per no veure un avanç en les negociacions.

"M'acaben d'informar que la UE ha trucat per fixar ràpidament les dates de la reunió. Aquest és un esdeveniment positiu, i espero que, finalment, igual com la meva exigència a la Xina, obrin les nacions europees al comerç amb els Estats Units d'Amèrica", ha comentat Trump a la seva plataforma Truth Social. I en aquest context, Wall Street ha obert aquest dimarts en verd i el seu principal indicador, el Dow Jones, pujava un 0,85%. Mentre que el selectiu S&P 500 i el tecnològic Nasdaq pujava més d'un 1%.

A Europa, amb l'euro en 1,1334 dòlars i una depreciació del 0,46% respecte del dòlar, les places borsàries han tancat principalment amb guanys i Frankfurt ha pujat el 0,83%; Londres -que ha tornat a cotitzar després del dia festiu- el 0,69 %; l'índex Euro Stoxx 50, on cotitzen les empreses de capitalització més gran d'Europa, el 0,37 % i Milà, el 0,34 %. S'ha desmarcat París, que ha cedit el 0,02%.

Al terreny macroeconòmic, es coneixia que la confiança consumidora de l'Eurozona va millorar 1,5 punts al maig, encara que va seguir en zona negativa (-15,2 punts).

Al mercat de la renda fixa, el rendiment del bo sobirà nacional va baixar 4,3 punts bàsics, fins al 3,132%, amb la prima de risc amb Alemanya en 59,9 punts bàsics.

Al mercat de matèries primeres el preu del cru Brent, de referència a Europa, baixava l'1,45% i el barril es cotitzava a 63,8 dòlars, mentre que l'or, actiu refugi en moments d'incertesa, cedia l'1,47%, amb l'unça a 3.294 dòlars.