L'Ibex-35 ha iniciat la sessió d'aquest dimecres amb una caiguda del 0,75%, la qual cosa ha portat el selectiu a situar-se per sota de la cota dels 9.100 punts en els primers compassos de la jornada borsària.

En concret, el parquet madrileny es despertava en els 9.098,37 punts, encara que 15 minuts després moderava la seva caiguda al 0,4% i l'Ibex escalava fins als 9.126 punts.

La jornada d'aquest dimecres estarà marcada per la publicació de l'informe d'estabilitat financera del Banc Central Europeu (BCE), i la intervenció de la presidenta de l'organisme, Christine Lagarde.

Els inversors estaran a més pendents de l'aprovació de l'acord sobre el sostre de deute nord-americà en el Congrés i de la publicació per part de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) del seu Llibre Beix, document que proporciona una avaluació detallada de l'economia pels 12 bancs centrals regionals nord-americans.

En els primers compassos de la sessió d'aquest dimecres, les pujades més importants dins de l'Ibex-35 se les anotaven Bankinter (+0,37%), Enagás (+0,06%) i Iberdrola (+0,04%), mentre que en el costat contrari se situaven Solaria (-2,31%), Fluidra (-1,96%), Grifols (-1,64%), Colonial (-1,55%) i Sacyr, les accions del qual cedien un 1,32% en l'obertura.

Les principals Borses europees també obrien aquest dimecres amb signe negatiu: del 0,8% per a Frankfurt, del 0,76% per a Milà, del 0,65% per a París i del 0,54% per a Londres.

Referències macro

Respecte a les referències macro, aquest dimecres es publicarà la inflació de França, Itàlia, Portugal i Alemanya, entre altres dades destacables.

A primera hora d'avui es coneixia a més que l'activitat de l'economia de la Xina ha perdut força com a conseqüència principalment de la contracció observada al sector manufacturer. Així, encara que va tornar a expandir-se el maig per cinquè mes consecutiu, la dada de l'índex compost de gestors de compra (PMI) ha baixat a 52,9 punts des dels 54,4 del mes anterior.

Al mercat de matèries primeres, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situava en un preu de 73,58 dòlars, amb un descens del 0,18%, mentre que la Texas cotitzava a 69,37 dòlars, amb una baixada del 0,13%.

En l'obertura dels parquets europeus, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0684 'bitllets verds', mentre que, al mercat de deute, l'interès exigit al bo espanyol a deu anys se situava en el 3,325%.