L'IBEX 35 s'ha desprès dels descensos amb què va tancar la setmana passada i ha començat la sessió donant la nota positiva, apuntant-se alces superiors a l'1% i mirant cap als 8.900 enters. El selectiu del mercat de valors espanyol ha començat amb el pilot en verda encesa després que la de divendres passat fos una altra jornada negra per als parquets borsaris, amb nous descensos generalitzats i el creixent temor d'una nova caiguda en el sector bancari. Deutsche Bank i la seva caiguda en el DAX 30 van posar cap per avall als mercats borsaris internacionals després que els inversors realitzessin sortides massives del que és el banc privat d'Alemanya més gran.
Davant d'això, i amb els precedents vistos amb la fallida de SVB, Signature Bank i l'absorció de Credit Suisse per part d'UBS, la susceptibilitat dels inversors està a flor de pell. Qualsevol moviment amb dubtes alimenta un temor d'un efecte contagi a la banca que, de cara als Governs i mandataris dels bancs centrals, no existeix. Sigui com fos, l'IBEX 35 ha començat la jornada amb bon peu, alliberant-se de la tendència baixista que va apuntar en l'última sessió borsària i creixent un 0,80% en els primers compassos de la nova setmana.
Quant als valors que componen el selectiu del mercat de valors espanyol, a aquesta hora del matí, Laboratorios Rovi és la companyia més creixent de l'IBEX 35, amb una alça de l'1,70%. Li segueixen Banc Santander (+1,49%), Naturgy (+1,12%), Fluidra (+1,05%) i Telefónica (+1,04%). El mercat li continua prestant especial interès en els valors bancaris, els quals són els més afectats per les últimes caigudes vistes a les borses internacionals. De moment, tots caminen en verd menys Bankinter (-0,16%).
Quant a la resta de les places europees, totes elles marquen una dinàmica similar a la de l'IBEX 35, encara que continua sent la selectiva del mercat de valors espanyol, juntament amb la Borsa de Milà, el més alcista dels principals del Vell Continent. En aquests moments, el CAC 40 francès marca un creixement del 0,57%; a Alemanya, el DAX 30 creix un 0,67%; a Anglaterra, el FTSE 100 emergeix un 0,53%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib mostra una alça del 0,94%.
Tot això es dona en una jornada amb una agenda macroeconòmica neta de grans esdeveniments que puguin canviar el curs dels principals mercats borsaris internacionals.
D'altra banda, al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, petroli de referència al Vell Continent, marquen una alça propera a un 1%, fins als 75,29 dòlars per barril. Per la seva part, els contractes a futur del WTI, petroli de referència al mercat dels Estats Units, mostren un creixement similar al del seu homòleg de l'eurozona, arribant fins als 70 dòlars per barril. Quant a l'or, els contractes a futur del metall preciós marquen una caiguda del 0,54%, fins als 1.990,80 dòlars per unça.
Al mercat de deute, la rendibilitat dels bons puja. El rendiment del bo espanyol a deu anys assoleix el 3,218 %, amb la prima de risc en 101 punts bàsics.
En la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin, l'actiu més valuós d'aquest mercat, cedeix un 0,50% en les últimes 24 hores, fins als 25.843 euros. D'altra banda, l'Ethereum, la segona criptomoneda més valuosa del mercat, s'anota una caiguda més inflada en les últimes hores, d'un 1,19%, arrossegant-lo fins als 1.628 euros.