Morgan Stanley Capital International (MSCI), referent mundial per a inversors institucionals i nombrosos fons d'inversió i fons cotitzats en Borsa (ETF), ha anunciat l'exclusió de Naturgy i d'Acciona Energía dels seus índexs en la revisió trimestral de febrer. Segons ha comunicat Naturgy aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la seva exclusió obeeix al menor valor de la seva capital flotant, que no supera els mínims establerts per MSCI. L'exclusió d'ambdues companyies assortirà efectes "a partir del tancament de mercat de l'últim dia hàbil de febrer". Aquesta decisió de MSCI es basa en el valor de mercat del capital flotant, per sota dels llindars mínims per a la seva inclusió en aquests índexs. L'exclusió de les dues energètiques s'ha decidit en la revisió de febrer duta a terme per MSCI i amb què ha operat canvis en la composició d'alguns dels seus índexs.

La companyia que presideix Francisco Reynés, que ha comunicat la decisió de MSCI a la mateixa hora que obrien els mercats, queia més d'un 1% en l'obertura del mercat borsari, arribant a liderar els retrocessos de l'Ibex-35. No obstant això, després de les 10.00 hores moderava el seu descens al 0,7%, fins als 23,44 euros per acció. Per la seva part, Acciona Energía pujava un 0,8%, fins als 22,32 euros per títol.

Naturgy ha subratllat la CNMV que la seva exclusió dels índexs MSCI "no té cap relació amb el seu actual acompliment operatiu i financer". En aquest sentit, la companyia ha recordat que el passat 8 de febrer va reafirmar els seus objectius per a 2023, que depenen d'obtenir un resultat brut d'explotació (Ebitda) d'uns 5.400 milions d'euros, entorn d'un 8% per sobre dels 5.000 milions d'euros de l'exercici 2022. Naturgy, que va decidir l'any passat a presentar ja només resultats semestrals, comunicarà els seus comptes de l'exercici complet de 2023 el pròxim 27 de febrer.