L'Ibex-35 ha reprès aquest dimarts els ascensos amb una pujada del 0,19% després de tancar divendres en vermell i s'ha situat en els 9.455,7 punts, gràcies a la remuntada en l'últim tram de la negociació propiciada per les alces de Wall Street.

En concret, el selectiu ha arrencat amb pèrdues i ha cotitzat durant bona part de la jornada pugnant pels 9.400 punts, però ha canviat de tendència i s'ha passat als beneficis motivat per les pujades de Nova York (el seu principal indicador, el Dow Jones, registrava un avenç de l'1% a l'hora de tancament a Europa), on s'ha conegut que les vendes minoristes van pujar al juny menys de l'esperat en taxa mensual i la producció industrial ha empitjorat quan s'esperava el seu estancament.

Resultats als Estats Units

Aquestes dades macroeconòmiques, més febles de l'esperat, alimentaven la hipòtesi dels inversors que la desacceleració de l'economia podria fer que la Reserva Federal (Fed) adoptés en la seva pròxima reunió una política monetària més suau per aturar la inflació després que les últimes dades d'ocupació hagin estat més fortes de l'esperat. Alhora, als Estats Units prossegueix la temporada de resultats empresarials amb Bank of America, que ha augmentat el seu benefici gairebé un 17%, i Morgan Stanley, que l'ha reduït un 16%, però ha millorat les previsions de mercat.

Solaria lidera les pujades

Dins de l'IBEX 35, les pujades més grans han estat protagonitzades aquest dimarts per Solaria Energía (+2,77%), Indra (2,25%), Banc Santander (+1,78%), Unicaja (+1,58%), Laboratoris Rovi (+1,45%) i Repsol (+1,26%). Per contra, les caigudes més pronunciades han estat de Fluidra (-1,77%), Endesa (-1,17%), Telefónica (-1,17%) i Cellnex (-1,05%).

La resta de places europees també s'ha dirigit cap als guanys en l'últim tram i ha tancat amb avenços: Milà ha sumat el 0,34%; Frankfurt el 0,35%; París el 0,38% i Londres el 0,64%. En acabar la sessió borsària, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, pujava un 1,57%, fins als 79,73 dòlars, mentre que la Texas se situava en 75,52 dòlars, un 1,86% més.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,1223 bitllets verds, en tant que l'interès del bo espanyol a deu anys ha tancat en el 3,381% després de restar gairebé dotze punts bàsics i la prima de risc (el diferencial amb el bo alemany) quedava en 100,6 punts.