L'execució de noves obres i reformes d'hotels a Espanya es va disparar un 64,8% en el primer trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat i va superar una inversió de 1.958 milions d'euros, set vegades més que el 2023, fins a assolir les 412 obres. En cas de replicar-se les xifres registrades en l'inici d'any al llarg de tot el 2024, la indústria estaria davant d'un any històric tant en volum d'obres com en el pressupost que se'ls destina, segons dades de la firma tecnològica DoubleTrade.

Aquesta evolució seria una nova fita després que l'any passat se superés en un 11,9% l'execució de noves obres i reformes d'hotels, amb 888 obres, per a les quals es van destinar 1.112 milions d'euros, un 3,9% més que l'any anterior.

Entre els grans projectes de més envergadura en aquest primer trimestre destaquen el complex hoteler Four Seasons de Marbella, amb la intenció de construir un complex turístic i hoteler d'alt nivell que es denominarà Villa Padierna Beach Resort, valorat en 650 milions d'euros; la reforma d'un hotel a Casares per 409 milions d'euros i la construcció d'un altre hotel a Marbella per 200 milions d'euros. També ressalta la construcció de l'Hotel Torre del Puerto de Málaga, per al qual es destinen 105 milions d'euros. A més, segons apunten des de DoubleTrade, una altra obra de gran importància que es va iniciar el 2023 és la remodelació de l'Hotel Rey Juan Carlos I de Barcelona, amb un pressupost de 40 milions d'euros; o la construcció de l'Hotel Lunic de Sagunt (València), per al qual s'inverteixen 22 milions d'euros.