Vueling continuarà venent vols a través de les agències de viatges, malgrat que la patronal ha trencat oficialment les relacions institucionals que tenia amb l'aerolínia, una cosa que es farà efectiva a partir del pròxim dia 1 de març. CEAV comunicava a última hora de dimecres, després d'una reunió mantinguda amb la companyia aèria i en la qual aquesta va anunciar que apujaria els preus 3 euros per cada venda que es realitzi a través de canals indirectes, que no comptarà amb ella per a congressos, esdeveniments ni cap altre acord sectorial.
Però CEAV (la Confederació Espanyola d'Agències de Viatges) no pot ordenar a les seves empreses associades que deixin de vendre vols de Vueling, ja que incorreria en una falta que pot ser sancionada per la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC), expliquen des de la patronal. "Les agències de viatges han de fer el que considerin, no podem dir-los que fer. Però el que està clar és que fins que no hi hagi solució, CEAV no actuarà com a associació amb Vueling".
Des de la patronal també assenyalen que ja han iniciat contactes amb advocats perquè consideren que l'aerolínia "té posició de domini en determinades rutes" i no pot aplicar aquesta pujada de tarifes de manera unilateral. En concret, Vueling té aquesta posició a Barcelona i algunes illes Balears com Eivissa o Menorca.
"No poden deixar en inferioritat de condicions a les agències de viatges en rutes on tenen posició de domini" asseguren. Vueling no ha pujat les tarifes 3 euros per la inflació o els costos, la companyia del grup IAG vol prioritzar la venda directa oferint un preu més baix a través de la seva app o web, el que fa tenir avantatge sobre la venda de tercers.
Per la seva part, Vueling assegura que "sempre" han treballat amb les agències de viatge com un canal de distribució "clau" per apropar la seva oferta, i així continuaran fent-ho en el futur. Ja que l'estratègia de distribució de l'aerolínia passa per posicionar i millorar els seus canals de venda directes i indirectes, per a així posar a disposició dels clients "les millors alternatives".
L'aerolínia amb seu a Barcelona defensa que els canals indirectes (les agències de viatges) "sempre han aplicat les seves pròpies polítiques de preus i les despeses de gestió que han considerat oportuns, ja que no depèn de Vueling", de manera que la pujada de 3 euros anunciada podrien absorbir-la, encara que això significaria menys ingressos per al mitjancer.
En aquest sentit, l'aerolínia que presideix Marco Sansavini assenyala també que la pujada de tarifes no implica cap increment en el preu final dels vols de Vueling a través dels canals directes com el web i l'app, que són precisament els que volen afavorir.