UBS espera completar la compra de Credit Suisse el pròxim 12 de juny, moment a partir del qual es produirà la fusió entre ambdues entitats. El banc suís va anunciar l'adquisició del seu homòleg després de la crisi del mes de març passat, que va desencadenar turbulències als mercats financers davant de la por d'un possible efecte contagi en el sector bancari.

Segons han explicat aquest dilluns ambdós grups, l'acabament de l'operació està subjecte que la declaració de registre d'UBS, que cobreix les accions que es lliuraran en l'operació als accionistes de Credit Suisse, sigui declarada efectiva per part de la Comissió del Mercat de Valors nord-americà (SEC, per les seves sigles en anglès), així com al compliment o renúncia per part d'UBS d'altres condicions de tancament restants.

Una vegada conclosa la transacció, les accions i els 'American Depositary Shares' (ADS) de Credit Suisse deixaran de cotitzar a la Borsa Suïssa i en la de Nova York. Els accionistes de Credit Suisse rebran una acció d'UBS per cada 22,48 accions en circulació que posseeixin. El canvi dels ADS de Credit Suisse podria estar subjecte a determinades comissions. Les obligacions de Credit Suisse derivades dels seus títols de deute en circulació passaran a ser obligacions d'UBS.

Exclusió de cotització

Llevat que la Borsa de Nova York o la Borsa de Suïssa disposin una altra cosa diferent, si l'operació es consumeixi abans que el mercat nord-americà obri el 12 de juny, l'exclusió de cotització a Nova York es produirà aquell mateix dia i l'endemà a la Borsa suïssa. Si l'adquisició es consumeixi després que obri el mercat el 12 de juny, l'exclusió de cotització a la Borsa de Nova York i a la Borsa Suïssa es produirà en ambdós casos el dia posterior, és a dir, el 13 de juny.

La Comissió Europea va aprovar el passat 25 de maig sense condicions la fusió entre les entitats financeres suïsses UBS i Credit Suisse, poc més de dos mesos després del col·lapse d'aquesta última, després de constatar que l'operació no plantejarà problemes de competència en l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

L'Executiu comunitari va donar així el seu vistiplau a l'acord per a la fusió de les dues entitats de Suïssa més grans orquestrat el passat 19 de març juntament amb les autoritats del país helvètic, que van descriure aquesta solució com "la millor opció" per restablir la confiança dels mercats.