La plantilla d'Amazon a Espanya està convocada a fer vaga els pròxims dies 27 i 28 de novembre. La data no és casual, es tracta d'uns dies marcats per l'inici de les compres de Nadal i on les comandes dels clients i els enviaments per part dels treballadors són més nombrosos de l'habitual per les ofertes del Black Friday i el Cyber Monday. De fet, en aquesta companyia els descomptes van començar divendres passat 17 de novembre i finalitzaran dilluns vinent 27 de novembre.

En concret, el sindicat majoritari, Comissions Obreres, ha convocat aturades d'una hora per cada torn, tant el 27 com el 28 de novembre, segons expliquen en un comunicat enviat aquest dilluns "per la insuficient protecció de la salut laboral que pateix la plantilla, els continus problemes de gestió de Recursos Humans i uns salaris que no reconeixen ni les responsabilitats ni les exigències que marca l'empresa".

Els de CCOO asseguren que han traslladat "diverses propostes" a Amazon, tanmateix, no "s'ha produït un acostament real per part la companyia" per oferir alguna solució global al conjunt dels centres de treball. Davant d'aquesta delicada situació, afegeixen, "en la que Amazon no ofereix cap sortida raonable", s'ha decidit convocar vaga "en senyal de protesta i reivindicació, ja que no és possible continuar acceptant aquestes condicions".

Sobre la "insuficient" protecció de la salut del personal, el sindicat denuncia que han comprovat, juntament amb la Inspecció del Treball, que el sistema de Gestió d'Accidents i Incidents implantat per Amazon "està ocultant possibles fallades en les mesures de seguretat". I la conseqüència directa és la no-aplicació de les mesures de prevenció necessàries. "Si no es reconeix el problema, no se li pot posar solució, així de senzill i així de greu", comenten.

Sobre la falta de disposició de Recursos Humans, reclamen que s'estan produint fallades de cobrament i confecció de nòmina, falta de claredat en els conceptes de la nòmina, dificultat de gestió i no concessió de permisos, o errors en la gestió de les vacances i de la jornada laboral.

Finalment, sobre els salaris -que consideren insuficients respecte a les responsabilitats i exigències del lloc-, expliquen que Amazon paga els salaris mínims del sector de cada província, i això ni és una decisió encertada ni és justa. Malgrat que la companyia dona millores, reconeixen, "en cap cas no compensa el que ens exigeix cada dia".