Els sindicats CCOO i UGT han convocat aturades parcials i dues jornades de vaga en H&M a finals d'aquest mes de juny. La mobilització es produeix pocs dies abans de l'inici de les rebaixes, a fi d'exigir millores salarials per als seus 4.000 empleats a Espanya, segons han informat ambdues organitzacions en un comunicat.

En concret, CCOO i UGT han planificat aturades parcials d'11.00 a 13.00 hores i de 20.30 a 22.30 hores el pròxim 20 de juny, a la qual cosa s'afegiran dues jornades de vaga de 24 hores els dies 22 i 26 de juny.

"La plantilla de H&M mereix una millora de les condicions laborals i salarials", han assenyalat els sindicats, que han indicat que, després de diversos mesos de reunions de la taula de diàleg en la qual la part social ha traslladat a l'empresa els problemes existents, l'empresa "no ha posat cap solució", per la qual cosa finalment s'han convocat les esmentades mobilitzacions.

Creació de sistemes d'incentius

"Durant aquests mesos li hem plantejat a l'empresa la importància de substituir aquelles persones que es troben de baixa o en excedència, que a la pràctica fa que a les botigues hi hagi molt poca plantilla, creant una sobrecàrrega de treball, la qual repercuteix a les plantilles que estan en actiu, que ja no poden suportar, sobretot de cara a l'augment de treball que vindrà amb l'arribada de les rebaixes", han assenyalat els sindicats.

Així mateix, després de la situació econòmica provocada per l'alça de preus, els sindicats han plantejat a l'empresa la millora de les condicions salarials i laborals de la plantilla, a través de la creació de sistemes d'incentius i que no s'apliqui la clàusula de compensació i absorció, entre altres qüestions.

"Igual com amb la situació anterior després d'aquests mesos, l'empresa no ha atès les nostres peticions", han indicat des dels sindicats.