Renta Corporación preveu més que duplicar beneficis el 2023, fins a assolir els 7,7 milions d'euros, segons ha assegurat el president d'aquesta cotitzada, Luis Hernández de Cabanyes, en la roda de premsa que ha seguit a la reunió de la junta d'accionistes que ha aprovat els comptes corresponents a l'exercici del 2022. Segons ha informat Efe, Luis Hernández de Cabanyes ha admès que "2023 serà un any encara complicat, que anirà de menys a més. Quan el mercat és complex, pensem que sabem navegar bé i podrem generar un valor transaccional", ha defensat. En aquest sentit, ha dit que si bé l'actual context està marcat per la "incertesa", alhora sorgeixen "oportunitats".

De fet, amb aquestes previsions la companyia aspira a tornar als nivells de 2021, després de registrar una caiguda del 48% en els beneficis l’últim any, tancant a 31 de desembre de 2022, amb un guany de 3,6 milions d’euros. Mentre que, els ingressos van assolir els 61,3 milions d'euros, i el resultat operatiu (ebitda) ha arribat als 9,7 milions. Aquests resultats són el resultat de l’activitat ordinària de la immobiliària cotitzada, basat en l'adquisició d'actius immobiliaris per a la seva transformació i posterior venda, i la gestió patrimonial per mitjà de tres participades: la socimi residencial Vivenio, la socimi especialitzada en residències de gent gran Wellder i la companyia de lloguer de trasters urbans CABE.  

L'exercici passat es va tancar amb un resultat "discret" i "per sota de la previsió", ha admès Luis Hernández de Cabanyes, però això no impedeix que la junta d'accionistes estigui "molt satisfeta" per l'evolució del negoci. "Sense disparar els costos de l'estructura (un 5%) hem posat en marxa dos vehicles nous", ha remarcat en relació amb Wellder, socimi en què ostenta un 3%, enfocada a l'adquisició i remodelació de residències per a la tercera edat; i a la seva línia de negoci dedicada al lloguer de trasters CABE, participada al 100% per Renta Corporación. A més, participa a Vivenio -enfocada en aquest cas al segment residencial, amb un 1,5% del capital-, on el soci majoritari és, com en el cas de Wellder, el fons holandès APG. Wellder preveu emprendre una inversió de 100 milions el 2023, cosa que hauria de permetre sumar una desena de residències de gent gran a cartera -després d'una primera operació, per 7,5 milions en una residència de Burgos, anunciada al febrer-.

A través de Vivenio ha adquirit 6.100 habitatges en els darrers cinc anys. Hernández de Cabanyes considera que ha estat una operació amb un gran èxit i ha assegurat que “el negoci patrimonial probablement serà el que ens generi en el futur més ingressos recurrents i, per tant, farà més sòlida i predictible a la companyia. Ara toca créixer i consolidar els dos nous vehicles, tenint en compte també els ingressos procedents del nostre negoci transaccional”.

Respecte al segon vehicle de creixement, la companyia de lloguer de trasters urbans CABE, la immobiliària té més de 1.400 trasters distribuïts a 7 locals situats a Barcelona i Madrid. Hernández de Cabanyes ha afirmat que “a més, tenim signats 7 locals més i estem treballant per créixer a tot el territori espanyol”. Així mateix, Renta Corporación està obert a sumar a CABE un soci financer o industrial: "Hi ha potencial i gana en aquest segment", ha assenyalat.

Per la seva part, David Vila, vicepresident i conseller delegat de Renta Corporación, ha destacat l'alta liquiditat dels actius; el baix nivell d'endeutament de la companyia, que se situa en un 32% sobre l'actiu total; i la diversificació de les fonts de finançament, cosa que li aporta flexibilitat per afrontar el finançament de nous projectes i els que actualment estan a cartera. Així mateix, en una intervenció davant la junta d’accionistes, que s'ha celebrat aquest dimecres a Barcelona, ha assenyalat que els costos d'estructura de la firma només es van incrementar un 5% el 2022, malgrat la creació de dos nous vehicles i l'actualització dels costos de personal en funció del cost de la vida.

El conseller delegat de Renta Corporación també ha posat en relleu la cartera de negoci amb què compta la companyia, que ja arriba als 76,9 milions d'euros, un 23% més que el 2021, concentrant-se en actius d'ús residencial i industrial. Aquesta cartera de negoci permetrà a Renta Corporación afrontar un 2023 que, segons David Vila, “anirà de menys a més, observant una estabilització de les variables del mercat a Espanya, que se segueix mantenint com el quart mercat més atractiu per als inversors”.