Renfe ha expedit 2,16 milions d'abonaments gratuïts de Rodalies, Rodalies i Mitja Distància, i abonaments Avant, que estan bonificats al 50% durant els tres primers mesos de vigència del seu nou pla, segons ha informat la companyia ferroviària aquest diumenge en un comunicat. Del total de títols expedits, vàlids per viatjar entre l'1 de gener i el 30 d'abril de 2023, més de dos milions van correspondre a abonaments per viatjar en els diferents nuclis de Rodalies, Rodalies, Rodalies Ample Mètric i les línies de Mitja Distància.

A més, Renfe va vendre més de 90.000 títols amb descomptes del 50% d'Avant per utilitzar en els serveis de mitjana distància d'alta velocitat. Precisament aquest dissabte, la companyia va posar a la venda els abonaments gratuïts per viatjar els següents quatre mesos, de l'1 de maig al 31 d'agost, que es podran adquirir durant tot el període de vigència.

Per agilitar l'adquisició dels abonaments, Renfe ha informat que els usuaris podran realitzar la compra a través de l'aplicació de Rodalies Renfe, i, en el cas dels abonaments de Mitjana Distància a través de la pàgina de Renfe i canals de venda habituals, com a estacions i màquines autovenda. En tot cas, el client ha d'estar registrat prèviament, expliquen.

En concret, per adquirir l'abonament, encara que és gratuït, és necessari dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i Rodalies, i de 20 euros per a cada servei de Mitjana Distància convencional. Addicionalment, el pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, una vegada que l'empresa constati que s'ha complert la condició d'haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.