La firma de cosmètica Puig ha aconseguit ja la sobresubscripció del llibre d'ordres per a la sortida a Borsa el proper 3 de maig, una operació que valora a la companyia entre 12.700 milions i 13.900 milions, després de l'obertura del mateix a primera hora d'aquest divendres per part de les entitats col·locadores.

Fonts coneixedores de l'operació han assenyalat a Europa Press que "hi ha hagut molta demanda", la qual cosa garanteix l'operació, tenint en compte que hi ha prou ordres per part d'inversors per cobrir la mida de l'oferta fixada en fins a 3.000 milions d'euros.

En concret, Puig començarà a cotitzar el proper 3 de maig amb un rang de preus d'entre 22 i 24,50 euros per acció, amb la qual cosa la companyia assolirà una capitalització borsària d'entre 12.700 milions i 13.900 milions d'euros, segons consta al fullet remès per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i autoritzat per l'organisme supervisor.

En concret, la firma fixarà el preu definitiu el proper 30 d'abril per a la que serà l'OPV més gran a Europa des de començament d'any.

Així, la firma ofereix un nombre d'accions en l'oferta primària per obtenir uns ingressos bruts d'aproximadament 1.250 milions d'euros, mentre l'accionista majoritari de la societat, Puig, S.L., controlat per Exea (societat patrimonial de la família Puig) ofereix un nombre d'accions de l'oferta secundària per obtenir uns ingressos bruts d'aproximadament 1.360 milions d'euros.

A més, Puig S.L., l'accionista venedor concedirà a Goldman Sachs Bank Europe SE, actuant com a agent d'estabilització, una opció de compra, en nom dels 'mànagers', d'accions de sobre-adjudicació d'aproximadament fins al 15% de la mida de l'oferta base per un import màxim de 390 milions d'euros.

La família manté participació majoritària

Després de l'oferta, la família Puig conservarà una participació majoritària.

Segons l'opinió de la companyia, convertir-se en una empresa que cotitza a la borsa implica un nivell "més elevat d'escrutini" per part dels inversors, analistes, reguladors i el mercat en general, "garantint que les pròximes generacions de la família Puig estiguin subjectes als estàndards més alts possibles mentre dirigeixen la companyia en la direcció estratègica correcta", segons destaca al fullet.

"Això permetrà a la firma competir millor al mercat internacional de la bellesa durant la pròxima fase de desenvolupament. Com a resultat de l'oferta, les estructures corporatives i de capital de la societat s'alinearan millor amb les de les millors empreses familiars del sector de la bellesa 'prèmium' a escala mundial, que compten amb un fort nucli accionarial vinculat en la majoria dels casos a les seves famílies fundadores, la qual cosa fomenta un enfocament de pensament a llarg termini," subratlla la firma.

Així mateix, l'empresa creu que convertir-se en una empresa que cotitza a la borsa implicarà "una visibilitat més elevada i coneixement", la qual cosa hauria de proporcionar a l'empresa "eines útils" per a l'atracció i retenció de talent, mentre obre l'accés al capital com una altra font de finançament per donar suport a l'estratègia de creixement de les marques i la cartera de l'empresa.

Dividends

Respecte a la retribució als seus accionistes, el grup assenyala que no ha aprovat cap política de dividends. No obstant això, indica que té la intenció de distribuir dividends en efectiu en un futur pròxim "de manera prudent", el primer d'ells posterior a la seva oferta el 2025 i amb càrrec als resultats de 2024.

En aquest cas, preveu mantenir un 'pay out' (ràtio de dividend sobre benefici atribuïble) d'aproximadament el 40%, en línia amb el seu historial en dividends, no afectant als seus objectius de continuar fent créixer el seu negoci i executant el seu pla de negocis.

A futur, el fullet destaca que s'avaluarà si introduir una política de dividends, "depenent dels seus resultats futurs i necessitats de finançament".

Goldman Sachs Bank Europe SE i JP Morgan S'actuen com a 'joint global coordinators' i 'joint bookrunners' de l'oferta. Banc Santander, BofA Securities Europe, BNP Paribas i CaixaBank actuen com a 'joint bookrunners', mentre que BBVA, en col·laboració amb ODDO BHF, i Banc de Sabadell actuen com 'co-lead mànagers'.

La companyia i l'accionista venedor acordaran determinats compromisos de no disposició ('lock-up') amb els 'mànagers' durant un període comprès entre la data de firma del contracte d'assegurament i 180 dies naturals a partir de l'admissió.