El Campionat Mundial de Motociclisme, popularment conegut com a MotoGP, canvia de mans. El fons d'inversió britànic Bridgepoint ha venut la seva participació en Dorna Sports (que és la propietària del campionat de MotoGP) a la firma nord-americana Liberty Media, propietària de la Fórmula U, per 4.200 milions d'euros.

Segons ha informat el Mundial de motociclisme en un comunicat aquest dilluns, Liberty Media, que és el conglomerat propietari de la Fórmula 1, ha adquirit el 86% de l'empresa espanyola propietària de MotoGP, en un acord que posa sota un mateix sostre les principals competicions del motor.

"Amb aquest nou acord, Dorna Sports, titular en exclusiva dels drets comercials i televisius de MotoGP, continuarà sent una companyia independent atribuïda a Liberty Media's Formula One Group", afegeix el comunicat, on a més s'explica que Carmelo Ezpeleta, que ha estat CEO des de 1994, romandrà al seu lloc i continuarà dirigint el negoci amb el seu equip directiu. I que el negoci continuarà tenint la seva seu a Madrid.

L'acord, que es completarà a finals del 2024, reflecteix un valor empresarial per a MotoGP de 4.200 milions d'euros i un valor patrimonial de 3.500 milions d'euros, i s'espera que el saldo de deute existent a MotoGP es mantingui després del tancament.

Així mateix, s'espera que la contraprestació de capital per als venedors estigui composta per aproximadament un 65% en efectiu, un 21% en accions ordinàries de la Sèrie C Liberty Formula One (FWONK) i un 14% del capital de gestió retingut de MotoGP, segons recull Europa Press.

La contraprestació en efectiu es finançarà amb una combinació d'efectiu i deute, subjecta a les condicions del mercat, mentre que la contraprestació per accions de FWONK s'establirà segons un preu mitjà ponderat per volum de 20 dies abans del tancament de la transacció.

En aquest sentit, Liberty Media té l'opció, segons el seu criteri exclusiu, de lliurar efectiu addicional en lloc d'accions ordinàries de FWONK.

En el marc de l'operació, MotoGP s'atribuirà a l'estoc de seguiment del Grup de Fórmula Un de Liberty Media, 21 carreres a 17 països la temporada 2024.

"Aquest és el següent pas perfecte en l'evolució de MotoGP, i estem emocionats pel que aquesta fita aporta a Dorna, al pàdoc de MotoGP i als aficionats a les carreres", ha subratllat Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna. "Aquesta transacció és un testimoni del valor de l'esport actual i del potencial de creixement", ha postil·lat.