Perelada inverteix 13 milions en el Celler del Pescador, l'origen d'un dels primers vins d'agulla d'Espanya
Des del Blanc Pescador de 1967, la família Suqué estrena un innovador celler a l'Empordà per fer créixer la marca
- Maria Teresa Coca
- Barcelona. Dimecres, 15 d'octubre de 2025. 05:30
- Temps de lectura: 2 minuts

La família Suqué Mateu, propietària de Perelada & Chivite, ha invertit 13 milions d'euros en unes noves instal·lacions per al Celler del Pescador, on produeix la gamma de vins Pescador, d'on va sorgir un dels primers vins d'agulla d'Espanya, el 1967. D'aquell Blanc Pescador, que encara s'elabora i comercialitza, els propietaris del grup Peralada en volen potenciar la marca dins i fora d'Espanya ampliant la gamma: "Amb el nou celler, disposem de totes les eines necessàries per a elaborar vins de qualitat i estil propi, amb la innovació i eficiència com a pilars clau”, ha destacat Toni Madern, responsable d'enologia del Celler del Pescador.
Ubicat al polígon Logis Empordà, al municipi de Vilamalla (Girona), el nou celler s'ha creat amb prou capacitat, una superfície de més de 6.400 m², per créixer fins als vuit milions d'ampolles, i "continuar enfortint el posicionament de la marca i afrontar un increment en l’àmbit nacional, com en l'exportació", assegura l'empresa. Només amb Blanc Pescador, la marca ha aconseguit presència internacional en més de trenta països.
Les instal·lacions, però, estan preparades per impulsar la innovació en el desenvolupament de nous productes, potenciant la línia de vins escumosos. Actualment, la gamma Pescador ha incorporat les categories de vins rosats (Rosé Pescador, Cresta Rosa), blancs (Blanc Pescador Verdejo), moscatell (Crestissimo Moscato) i el seu primer vi sense agulla (Cala Pescador). Fruit d'aquesta nova etapa sorgeixen la Sangria del Pescador i l'última incorporació de 2025, Mielmar, que marca l'entrada del Celler Pescador en la categoria de semidolços. Al seu torn, Sangria del Pescador, Crestissimo i Mielmar amplien l'oferta de vins de menor graduació.
"Continuarem amb el nostre objectiu de crear vins frescos, afruitats i equilibrats, que no tan sols satisfacin les expectatives dels consumidors, sinó que també responguin a les tendències emergents del mercat, especialment pel que fa a la conservació de les aromes primàries i la baixa graduació alcohòlica”, explica Madern.
Amb aquest propòsit, l'espai incorpora tecnologia d'última generació que optimitza cada fase del procés productiu, des de la gestió i automatització dels dipòsits i els viaductes d'elaboració, el monitoratge integral dels processos, entre altres. En aquesta línia, la combinació d'automatització i control digital assegura la mínima exposició del vi a l'oxigen, preservant la seva qualitat i organolèptica.

Mesures de sostenibilitat
El celler està inscrit en la DO Catalunya i, a la fi de 2025, obtindrà la certificació IFS, que garanteix la qualitat i seguretat alimentària dels seus processos, així com la certificació CCPAE, que avala la producció ecològica conforme a la normativa catalana i europea. En el primer trimestre de 2026 es realitzarà la certificació d'implantació de Sustainable Wineries for Climate Protection.
El celler ha tingut molt present iniciatives de sostenibilitat ha incorporat plaques solars amb una capacitat de 300 kW per a l'autoconsum de la planta (+90% quota d'autoconsum). També disposa de compactadores de cartó i plàstic per a fomentar el reciclatge. Així mateix, s'ha instal·lat una depuradora per al tractament d'aigües residuals, assegurant una gestió responsable i eficient dels recursos hídrics. Per part seva, els sistemes de microfiltració i filtració tangencial inclouen un mecanisme de recuperació que estalvia un 30% de l'aigua utilitzada en cada cicle.