L'empresari Demetrio Carceller Coll va morir divendres a Galapagar (Madrid) a 93 anys. Va ser impulsor de Grup DISA i el primer accionista de la cervesa Damm. Però, també, president del Banco Comercial Transatlántico, conegut com a Bancotrans i que Carceller Coll va posicionar com un banc d'empreses, al servei de l'economia catalana de l'època.

Segons recull Servimedia, Carceller Coll va viure entre Espanya i Portugal durant la major part de la seva vida, on va desenvolupar negocis immobiliaris, agrícoles i ramaders. En l'àmbit internacional, va crear una xarxa de centres comercials als Estats Units.

Es va considerar sempre banquer, va ser la seva principal activitat a la qual va estar lligat des de 1965 fins a la venda de Bancotrans el 1989 a Deutsche Bank. Va ser conseller de diverses companyies, inclosa Sevillana de Electricidad, en la qual va destacar la seva negativa a donar suport a la venda de l'elèctrica al Grup Endesa.

Va estar més de 66 anys amb María del Carmen Arce, que va morir tot just fa 12 dies, i va ser pare de cinc fills, alguns dels quals segueixen la saga empresarial familiar. Liderats per Demetrio Carceller Arce, han continuat desenvolupant i consolidant els negocis familiars. Carceller Arce també era president de DISA, Damm i vicepresident d'Ebro Foods i Sacyr.

El 2016, Carceller Coll va ser condemnat per 13 delictes contra la Hisenda pública, i el seu fill, Demetrio Carceller Arce, per quatre. Per evitar la presó va pagar una multa històrica a Hisenda de 92 milions d'euros. La sentència va establir que havia simulat la residència a Portugal i va forjar un entramat societari amb empreses a Holanda per evadir el pagament d'impostos al fisc espanyol.