Javier Milei ha assegurat que la seva reunió d'aquest dissabte amb els empresaris espanyols ha estat "fabulosa". Es tracta de la segona jornada d'un viatge a Madrid emprès pel president de l'Argentina per participar diumenge en un acte amb líders internacionals d'extrema dreta. Entre altres companyies, s'ha vist amb el Banc Santander, BBVA, Mapfre, Telefónica i Indra, que tenen bona part del negoci al seu país.

En unes breus declaracions a la premsa en sortir de l'ambaixada de l'Argentina a Madrid, Milei va afegir que tornarà a Espanya d'aquí a un mes per rebre un premi de l'entitat liberal Institut Juan de Mariana, i que no creu que el Govern central vulgui reunir-se amb ell quan torni, segons recull EFE.

Durant la seva estança actual a Espanya tampoc no està previst que es reuneixi amb cap autoritat nacional. Cal recordar que recentment es va produir una crisi diplomàtica entre el Govern espanyol i Milei quan el ministre de Transport, el socialista Óscar Puente, va suggerir que el mandatari argentí prenia "substàncies".

El president de l'Argentina s'ha donat cita aquest dissabte amb el Santander, BBVA, Mapfre, Telefónica i Indra en el context d'una reunió encapçalada per Antonio Garamendi, president de la CEOE, la principal patronal d'àmbit nacional i on han participat un ampli grup d'empresaris espanyols. La trobada s'ha celebrat a la seu de l'ambaixada de l'Argentina a Madrid i tenia per objectiu posar al dia el dirigent argentí dels plans d'aquestes empreses al seu país.

Milei vol involucrar a les empreses estrangeres amb interessos en el país a augmentar els projectes i la inversió en l'Argentina, per a la qual cosa vol implementar una legislació que propiciï l'estabilitat i la seguretat jurídica, girant així full a casos com l'expropiació en maig de 2012 de YPF a Repsol a càrrec del Govern de l'expresidenta Cristina Fernández de Kirchner, i pel qual la República Argentina va ser condemnada a pagar 16.000 milions de dòlars.