Mediaset España ha anomenat aquest dimecres presidenta de la companyia a Cristina Garmendia, qui fos ministra de Ciència i Innovació amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Garmendia substituirà així Borja Prado, qui presentés la seva dimissió en l'empresa el desembre passat.

El nou nomenament s'ha efectuat després de ser aprovat pel consell d'administració de la societat reunit ahir, segons han informat des de Mediaset España en un comunicat. Cristina Garmendia ostentava un lloc com a consellera independent de la companyia des de 2017 i era membre de la Comissió de Nomenaments i Retribucions i de la Comissió d'Auditoria i Compliment de la societat.

La seva arribada a la presidència es produeix cinc mesos després que Borja Prado presentés la seva dimissió del càrrec amb efectes de 31 de desembre. Durant el seu mandat, Prado va emprendre el procés d'oferta pública d'adquisició (opa), segregació i posterior fusió per absorció de la companyia amb la seva matriu, MediaForEurope (MEF) -controlada per la família Berlusconi-.

Garmendia (Sant Sebastià, Guipúscoa, 1962) és doctora en Ciències Biològiques. Entre altres càrrecs, és consellera independent en els consells d'administració de Caixabank i Grup Logista, on ocupa el càrrec de vicepresidenta; consellera dominical a Ysios Capital Partners, i membre del Consell Assessor de l'Espai de la Comissió Europea.