Mebsa, fabricant de peces d'automòbil d'alta precisió, ha invertit un milió d'euros amb l'objectiu de robotitzar la seva planta situada a Santa Eugènia de Berga (Barcelona) per a cotxes de Fórmula E, amb suport de l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya.

L'empresa catalana, que sobretot és proveïdor per a vehicles de Fórmula E, preveu facturar un 25% més des que el 2021 va començar el projecte de robotització, segons ha informat aquest diumenge la Conselleria d'Empresa i Treball. Mebsa compta per a aquest projecte amb una ajuda d'uns 70.000 euros d'ACCIÓ, a través del programa d'ajuts a inversions empresarials d'alt impacte.

L'empresa fabrica mecanitzacions de precisió de sèries curtes i mitjanes principalment per a automoció (que suposa un 30% de la seva facturació), però també per al sector aeroespacial, d'alimentació i de ventilació.

Nova maquinària i aposta de creixement

En aquest sentit, el negoci català tenia una nau de 750 metres quadrats de superfície i n'ha comprat una de contigua de 650 metres quadrats més. Per a aquestes noves instal·lacions, la companyia ha invertit també en nova maquinària que robotitzi la producció: un centre de mecanització de cinc eixos amb un robot i un magatzem electrònic, que ha permès augmentar la capacitat de la planta, fins a un 50%.

Mebsa té 25 anys, és d'origen familiar, compta amb més d'una dotzena d'empleats i exporta el 60% de la seva facturació total (sobre tot França i també Alemanya).

Peces per a escuderies i vehicles de luxe

Respecte al negoci del sector de l'automoció, la companyia treballa principalment per als vehicles de competició i proveeix peces per a escuderies, així com per a empreses de vehicles de luxe. Mebsa va tancar el 2021 amb una facturació de 2,1 milions d'euros, que va incrementar un 20% respecte a l'any anterior.