Indra ha assolit un acord vinculant amb el grup NG per a l'adquisició d'una de les seves filials al Regne Unit, Park Air. Es tracta d'una empresa especialista en sistemes de comunicacions aeroespacials i de defensa amb la qual busca reforçar el seu negoci, segons ha anunciat aquest divendres la companyia en un comunicat, en el qual no revela l'import de la transacció.

En concret, Indra ha explicat que aquesta adquisició és complementària i millora la cartera i les capacitats de la companyia presidida per Marc Murtra en l'àmbit de les comunicacions civils i militars. Park Air és líder en sistemes de ràdio terra-aire i dissenya, fabrica, subministra i dona suport a ràdios per a la gestió del trànsit aeri (ATM) a tot el món amb dues línies de producte bàsiques que serveixen als mercats civil i militar.

Entre els seus principals clients figuren proveïdors de serveis de navegació aèria (ANSP), aeroports, integradors de sistemes i organitzacions militars governamentals. Les ràdios terra-aire permeten la comunicació amb les aeronaus durant l'enlairament, el vol i l'aterratge. Indra ha explicat que no disposava de sistemes de ràdio propis, amb la qual cosa l'adquisició comunicada aquest divendres amplia la seva cartera.

Espera que la compra es completi en la segona meitat de l'any

A més, Park Air i Indra participen conjuntament en la licitació de Nexcom Versió 3 (V3) de l'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units d'Amèrica (FAA), programa per reemplaçar les ràdios terra-aire que actualment estan arribant al final de la seva vida útil. Per al president d'Indra, aquesta adquisició proporciona a la companyia capacitats d'enginyeria i producció de sistemes electrònics complexos.

En la mateixa línia, Murtra ha destacat que aquestes capacitats són "molt sinèrgiques" amb la seva cartera actual i poden servir tant per fer créixer el negoci de la companyia amb clients actuals com per desenvolupar noves línies de negoci per als sectors aeroespacial, defensa i mobilitat. Finalment, Indra ha detallat que s'espera que la transacció es completi en la segona meitat d'aquest any i que està subjecta a les aprovacions regulatòries habituals.