Imagin llança al mercat una nova oferta per captar clients: 500 euros en efectiu per a aquells que portin els seus ingressos i a més, convidin els seus familiars i amics a unir-se al banc digital. En concret, ofereix un incentiu de 250 euros per domiciliar la nòmina i d'uns altres 250 euros aconseguir que altres persones s'obrin un nou compte. L'entitat, del grup CaixaBank, regalava fins ara 400 euros. Però amb aquesta millora comença a competir amb el Santander i Cajamar, els únics bancs que també ofereixen 500 euros als nous clients en l'actualitat.

Cada banc demana uns requisits i en el cas d'Imagin són uns ingressos mensuals de 1.500 euros o més. Amb aquesta domiciliació, el nou client pot aconseguir un premi de 250 euros. Encara que si l'import de la nòmina és més baixa, de 900 euros endavant, el banc digital de CaixaBank també ofereix un incentiu de 150 euros.

D'altra banda, Imagin regala fins i tot 250 euros més si els usuaris conviden els seus amics i aquests també es fan clients. Es tracta d'una política similar a què ja utilitzen el Banc Santander, BBVA o ING a través del famós 'Pla Amic'. En concret, Imagin paga 25 euros als clients per cada persona que es doni d'alta al banc a través d'ells, fins a un màxim de 10 amics. Per obtenir el premi, l'entitat demana, això sí, que el nou client s'obri un compte, dipositi un mínim de 5 euros en ella i activi el servei de bizum. El que li permet fidelitzar millor al nou client.

Imagin ha millorat la seva oferta el seu captar nòmines tan sols una setmana després que ho fes la seva matriu, CaixaBank, que fins al 30 de juny ofereix també un incentiu de 150 euros en efectiu als nous clients que obrin un compte al banc i domiciliïn una nòmina de 900 euros, arribant als 250 euros de bonificació si la nòmina és de 1.500 euros.

En el cas de CaixaBank és tota una novetat. El banc català és el més gran del país per clients (té uns 18 milions) i, per tant, ja és el líder en nòmines. Segons les últimes dades disponibles, va assolir els 6 milions de nòmines el 2023 i la seva quota de mercat frega el 40%. I en aquest context, l'entitat ha apostat més per regalar televisors o electrodomèstics en els últims anys. Fins i tot ha ofert un compte remunerat al 5% TAE a les nòmines més altes quan els tipus van començar a pujar, però no participava en aquesta pràctica comercial d'oferir retribució en metàl·lic, malgrat que ja està molt estesa al sector financer espanyol.

Amb aquestes millores, Imagin es posiciona ara al top tres, en igualar la seva oferta a la de Santander i Cajamar, els únics dos bancs que també ofereixen un incentiu de 500 euros als nous clients. En concret, el Santander regala 400 euros per noves domiciliacions si la nòmina és d'almenys 2.500 euros. I, 300 euros, en el cas que els ingressos mensuals siguin menys, d'entre 600 i 2.500 euros. Així mateix, el banc càntabre ofereix 100 euros addicionals (en total 500) si el nou client contracta una assegurança a través de la xarxa d'oficines.

Cajamar també és dels que més paga. Fins a 500 euros als nous clients si els ingressos són de 4.000 euros o més, però si la nòmina és de 2.500 euros i fins i tot aquests 4.000, llavors regala 300 euros. I 200 euros per a ingressos d'entre 1.500 euros i 2.500 euros.