Els sis principals bancs espanyols -Santander, BBVA, CaixaBank, Sabadell, Bankinter i Unicaja Banc- van obtenir un benefici conjunt proper a 6.220 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, segons les estimacions dels analistes, el que suposa un avenç del 9,2 % respecte al mateix període de 2023.

El gravamen extraordinari ideat pel Govern i que les entitats comptabilitzen en els tres primers mesos de l'any, encara que ho hagin recorregut, no impedirà que els resultats del sector continuïn creixent en taxa interanual, gràcies a la millora dels ingressos. Fins al moment, només ha publicat els seus comptes Bankinter, que va reportar un benefici de 200,8 milions, un 8,7 % més que un any abans, i rècord per a un primer trimestre, tot això després de descomptar 95 milions per al pagament de la polèmica taxa al sector.

A continuació serà el torn del Banc Sabadell, el grup que dirigeix César González-Bueno anuncia dijous vinent els resultats obtinguts en els tres primers mesos de l'any, quan el consens dels analistes calcula que va guanyar 234 milions, un 14 % més que en el mateix període de 2023.

En l'última setmana d'abril, els analistes esperen que el BBVA publiqui des del dilluns 29 un resultat en el primer trimestre de 1.894 milions d'euros, que seria un 2,6 % superior al del mateix període d'un any abans. En aquella mateixa jornada, Unicaja Banco revelarà les seves dades i segons la mitjana de les estimacions consultades per EFE, el resultat de gener a març seria de 55 milions, un 159 % més que un any abans, amb el que seria l'entitat que més augmentaria els seus beneficis.

L'endemà, ja dimarts, presentaran els seus comptes el Banc Santander i CaixaBank. En el cas del primer, els analistes esperen que els resultats trimestrals del grup que presideix Ana Botín creixin un 9,25 %, fins a 2.809 milions, mentre que els de CaixaBank avançarien més d'un 16 %, per arribar a 994 milions.

De confirmar-se aquestes xifres, la gran banca espanyola va guanyar en conjunt 6.220 milions en els tres primers mesos de 2024, un 9,2 % més que els 5.696 milions que va aconseguir en el primer trimestre d'un any abans.