Girbau, multinacional catalana d’equips de bugaderia industrial amb seu a Vic, ha nomenat Diego Hervás com a nou director general amb l’objectiu que impulsi el seu creixement.

Hervás compta amb més de 20 anys d’experiència en càrrecs de responsabilitat en multinacionals com Xerox i en companyies de capital familiar com Comexi, en la qual va exercir de conseller delegat fins fa uns mesos.

En un comunicat, Girbau destaca que Hervás ha assumit la direcció general amb l’objectiu de donar suport al creixement planificat, aportant la seva visió estratègica i enfoc orientat als resultats. Per la seva banda, Hervás va afirmar que veu “un gran potencial” de creixement i va apostar per la sostenibilitat i la innovació.

Mercè Girbau continua com a presidenta i consellera delegada, de la mateixa manera que Pere Girbau es manté com a conseller delegat. Representen la tercera generació de la família fundadora.

Girbau és un referent industrial de la comarca d’Osona. Està entre els cinc principals fabricants mundials de maquinaria de bugaderia industrial. Entre els seus clients hi ha les bugaderies d’autoservei però, sobretot, les instal·lacions de bugaderia industrial de grans volums des del sector hospitalari al de l'hostaleria. Subministren des de rentadores de gran capacitat a assecadores, túnels de rentat i maquinària per a planxar.

L’any passat van facturar prop de 200 milions d’euros. El 85% dels ingressos prové de l’exportació i el seu principal mercat són els Estats Units. Tenen presència a més de 130 països i compten amb 17 filials comercials a l’exterior.

Girbau disposa de sis fàbriques, quatre situades a Vic. Els altres dos centres de producció estan a Aix-les-Bains (França) i Shangai (Xina). Precisament, en aquest últim país controlen des de 2020 el 100% del capital de la filial Girbau Shenguang Laundry Technology (GSLT).