Ficosa s'ha associat amb Indie Semiconductor per desenvolupar i comercialitzar solucions de càmeres d'automoció que utilitzin processament d'intel·ligència artificial (IA) basat en xarxes neuronals (NN). L'aliança preveu combinar la tecnologia de Ficosa de càmeres de visió de gran volum i la tecnologia de processament de visió patentada, i les solucions d'Indie per oferir un rendiment d'imatge i detecció d'objectes a la càmera. L'objectiu d'aquesta aliança és desenvolupar la pròxima generació de càmeres intel·ligents que utilitzin detecció basada en NN, per millorar els nivells de seguretat tant per als ocupants dels vehicles com per a la resta d'usuaris de la carretera. Els fabricants esperen presentar les primeres solucions de càmeres intel·ligents amb les seves tecnologies combinades el 2024, i començar a produir-les en sèrie el 2025.

Segons un comunicat conjunt, l'acord es fonamenta en la necessitat d'ambdues companyies de donar resposta a la demanda dels fabricants d'automòbils que requereixen solucions de sistemes avançats d'assistència al conductor (ADAS) basats en càmeres escalables en múltiples plataformes que ofereixin no únicament capacitat de visió passiva, sinó també detecció intel·ligent per reconèixer activament els vianants. Destaquen a més que, segons S&P Global, es preveu que els enviaments d'unitats de control electrònic (ECU) de càmeres de visió perimètrica i d'aparcament assistit augmentin de 134 milions d'unitats el 2023 a 240 milions d'unitats el 2033.

Josep Maria Forcadell, CTO de Ficosa, declara que "com a proveïdor líder de càmeres per als principals OEM de vehicles del món, Ficosa aporta una àmplia experiència i una sòlida capacitat d'industrialització a aquesta emocionant col·laboració amb Indie. L'enfocament implacable de Ficosa en el desenvolupament de solucions de càmeres sòlides amb la més alta qualitat d'imatge i escalabilitat a múltiples plataformes encaixa a la perfecció amb les innovadores tecnologies de processament de visió d'Indie".

Abhay Rai, vicepresident executiu i director general de la unitat de negoci de visió d'Indie, afirma que "Indie està encantada d'associar-se amb Ficosa, aprofitant la nostra nova generació de solucions de visió per ordinador que integren no únicament el processament de senyals d'imatge d'alt rendiment, sinó també els elements d'intel·ligència artificial necessaris per a les xarxes neuronals. Les solucions de visió artificial basades en xarxes neuronals d'Indie permeten millorar la detecció amb un consum ultra baix d'energia en un format compacte per a aquests escenaris de detecció d'objectes del món real. Com a resultat, Ficosa i Indie estan ben posicionats per capitalitzar la ràpida proliferació de solucions de càmeres intel·ligents al voltant del vehicle".

Amb seu en Aliso Viejo (Carolina del Nord), indie compte amb centres de disseny i oficines de suport regionals als Estats Units. Canadà, Argentina, Escòcia, Anglaterra, Alemanya, Hongria, Marroc, Israel, Japó, Corea del Sud, Suïssa i Xina.