L'empresa d'il·luminació LedsC4, de Lleida, ha comprat el fabricant alemany Schmitz-Wila, especialitzat també en el disseny i la producció de solucions d'il·luminació per ampliar la quota de mercat en aquest país europeu, un dels 42 del continent europeu on LedsC4 comercialitza els productes de les seves marques. LedsC4 també és la propietària de les empreses Carandini -adquirida en 2018- i Bover -comprada en 2020-. Dins l'estratègia de la companyia catalana, l'alemanya Schmitz-Wila mantindrà una operativa independent que gestionarà el seu actual director general Benjamin Halemeier i seguirà centralitzant les activitats de fabricació i disseny a Arnsberg (Alemanya), que ve desenvolupant des de fa 90 anys. Schmitz-Wila comptarà amb el suport de LedsC4 per consolidar la seva posició al mercat de la il·luminació arquitectònica i decorativa i ampliar la seva capacitat competitiva.

LedsC4 té la seu central a Torà (Lleida) on s'ubica el centre de disseny, producció i logística, en un espai de més de 45.000 m², i una plantilla de 400 empleats. En el disseny i fabricació, l'empresa ha avançat en els sistemes lumínics més enllà del producte tradicional per convertir-se en un conjunt de marques que ofereixen serveis de control i de connectivitat. Arran d'això, ha entrat amb força a l'IoT (internet of things) a escala internacional, dissenyant i desenvolupant solucions lumíniques pròpies, capaces d'obtenir i gestionar dades obtingudes a través de les mateixes lluminàries. El 2022, va invertir 1,7 milions d'euros en tecnologia i R+D+i. En els darrers 3 anys, la inversió de LedsC4 en disseny, producció i logística (té una plataforma a Fonolleres, Lleida) ha pujat a més de 10 milions d'euros. A més, disposa d'oficines a Barcelona i Madrid, on també compta amb un centre de disseny i innovació de 1.000 m², i 9 filials internacionals que els permeten donar un servei global.

Per a Xavier Corrons, director general de la companyia, aquesta nova adquisició "implica un pas important en l'expansió i la consolidació" de LedsC4 al mercat europeu, que cobreix pràcticament tot el continent, amb presència a 42 països. Amb un creixement continu "gràcies a la visió innovadora i sostenible del sector de la il·luminació", al llarg dels seus 70 anys de trajectòria. Actualment, la companyia pertany al grup industrial espanyol Brand Corner, que va superar els 400 milions d'euros de facturació l'any passat i els 2.000 empleats, operant a més de 140 països d'arreu del món. Les últimes dades disponibles de LedsC4 xifraven la facturació en uns 85 milions d'euros, el 2021.

Entre els projectes on ha col·laborat LedsC4 amb els seus productes d’il·luminació es troben el Gran Teatre del Liceu; la Sagrada Família; l'Hospital de Sant Pau; el Festival Grec de Barcelona, el Teatre Romano de Sagunt, l’hotel Crowne Plaza Manchester a Londres; i l'Òpera residencial Tower als Emirats Àrabs Units, entre altres.

Durant el mes de maig, LedsC4 ha finalitzat la instal·lació d'un total de 1.000 m² de plaques fotovoltaiques en els seus centres operatius de Torà i Fonolleres (Lleida). Aquests panells són capaços de produir un mitjà de 141.033 kWh en Torà -el 29% de la seva demanda elèctrica - i de 142.542 kWh en Fonolleres -el 50% de la seva demanda elèctrica- i, molt important, suposen un estalvi d'emissió de gasos d'efecte hivernacle de 120 tones a l'any (el que equivaldria a plantar 2.500 arbres).

"Estem molt satisfets dels progressos realitzats en els darrers anys en l'àmbit de la responsabilitat social corporativa. El nostre objectiu és continuar treballant i avançant en aquesta línia, mantenint la sostenibilitat integrada dins de l'estratègia de desenvolupament de la companyia" comenta Laura Monsó, responsable de recursos humans.