Dani Alves ha creat una nova empresa de gestió de drets d'imatge i representació d'esportistes amb seu a Barcelona. L'exfutbolista ha aprofitat la situació de llibertat provisional per reactivar els seus negocis.

La nova empresa s'anomena OQP Sport & Management. Segons el butlletí del Registre Mercantil, es dedicarà a la gestió de drets d'imatge, així com a l'assessorament i representació d'esportistes. Es va constituir l'abril passat amb un capital social de 30.000 euros. Daniel Alves da Silva, conegut per Dani Alves, apareix com a administrador i soci únic. ON ECONOMIA s'ha posat en contacte amb el despatx d'advocats que porta la seva defensa penal per recollir informació sobre aquesta nova aventura empresarial sense rebre resposta al tancament de la informació.

L'Audiència de Barcelona el va condemnar el febrer passat a quatre anys i mig de presó per agressió sexual a una jove als lavabos d'un reservat de la discoteca Sutton, de Barcelona. Posteriorment, aquesta mateixa instància judicial va acordar la seva llibertat provisional amb una fiança d'un milió d'euros fins que la sentència sigui ferma, un procés que es pot demorar fins a principis de l'any vinent. Totes les parts personades en el cas –fiscalia, acusació particular i defensa– van presentar recursos. Alves va estar 14 mesos en presó preventiva al centre penitenciari de Brians, del 20 de gener de 2023 al 25 de març de 2024.

Les mesures cautelars per a l'obtenció de la llibertat condicional van incloure l'entrega dels seus dos passaports (espanyol i brasiler). A més, s'ha de presentar cada divendres a l'Audiència de Barcelona.

Incursions empresarials

Anteriorment, Alves va estar darrere d'una altra agència de representació de futbolistes, Flashforward, domiciliada a Esplugues de Llobregat, en la qual apareix com a administradora única Dinorah Santana, la seva primera esposa i mare dels seus dos fills. Durant anys, Dinorah va administrar els interessos d'Alves, però entre els dos van sorgir diferències segons informacions publicades en diversos mitjans abans del judici. També van ser socis a Cedro Esport, una empresa de gestió de drets d'imatge i domiciliada a Sant Just Desvern.

Alves segueix apareixent al capdavant de la immobiliària Bahia Ilheus i, en el passat, va entrar en negocis de restauració, moda i, fins i tot, en un ulleres. El febrer passat, la Sala del Contenciós Administratiu de l'Audiència Nacional li va donar la raó en el llarg litigi que va mantenir amb Hisenda i, arran d'aquesta sentència, li van tornar 1,2 milions d'euros. I no és l'únic cas que ha guanyat a Hisenda. També va desaparèixer de la llista pública de morosos.

A la seva etapa de futbolista en actiu va formar part del FC Barcelona (en dues etapes diferents), PSG, Juventus, Sevilla i, fins al desembre de 2022, del cub mexicà Pumas.