El negoci internacional de la indústria de la dermocosmética MartiDerm ha experimentat, a través dels distribuïdors i les filials, un creixement de forma contínua a doble dígit en els últims anys, arribant a arribar més del 50% de les vendes de 45 milions d'euros obtingudes el 2023. Aquest laboratori propietat de la família Martí s'ha posicionat en el segment de productes dermocosméticos antiedats per a la seva comercialització al canal farmàcia, amb un creixement del 10% l'últim any.
La companyia, amb instal·lacions a Cervelló (Barcelona), ha experimentat un fort desenvolupament internacional en diversos països, amb un pes destacat de Mèxic, el volum de negoci del qual s'ha triplicat en els últims tres anys. També ha guanyat terreny al Perú, Xile i el Regne Unit, alhora que ha ampliat la seva comercialització a Àsia, en països com el Vietnam. Actualment, l'empresa exporta prop de 100 productes a l'any a aquests territoris, amb una cartera de productes enfocada a les categories antiedades, protecció solar i despigmentació.
En els dos últims anys s'han llançat al mercat nacional i internacional més de 20 productes, endinsant-se al sector dels solars amb el llançament de la gamma MartiDerm Suncare, que compta amb una tecnologia exclusiva, Photoactive Shield Tech. Per a MartiDerm és fonamental treballar en el desenvolupament de productes destinats a cura de la pell, tant la part de prevenció com de tractament. "És una cosa que fem a través de la investigació, escoltant els nostres consumidors i els dermatòlegs i farmacèutics. Això explica que, només l'últim any, hàgim invertit més d'un milió d'euros en l'àrea de I+D, on un equip de professionals altament qualificats treballa desenvolupant a Espanya productes que es venen a més de 50 països de tot el món," explica Enric Sallés, conseller delegat de MartiDerm.
La diversificació de la cartera de productes ha estat fonamental per incrementar la seva comercialització als mercats exteriors, guanyant fidelització en una clientela que utilitzava el seu producte estrella, les ampolles facials antiedades de les quals cada dia es venen al món prop de 180.000 unitats, segons dades facilitades per la mateixa companyia. Així, s'ha anat introduint altres formats i actius innovadors per a la cura de la pell. "Això ens ha de permetre continuar creixent a doble dígit en els anys vinents", assegura la firma.

Els membres del consell d'administració Xavier Martí, Montse Martí, Elisa Suñer i Josep Martí, amb el conseller delegat Enric Sallés.
Innovació en producte
El centre d'innovació, ubicat també a Cervelló (Barcelona), està centrat a investigar, crear, experimentar, desenvolupar i testar les noves solucions dirigides a millorar la cura i el benestar de la pell. El llançament de la gamma Shots, composta per serums altament concentrat que cobreixen sis necessitats, i l'entrada en la categoria de les cremes solars amb Suncare, una gamma de 8 referències, exemplifiquen el focus de la companyia per innovar contínuament. En els últims 2 anys s'han llançat 20 referències noves. En aquesta mateixa línia, la inversió recent en l'àmbit de la I+D s'ha dirigit a l'ampliació de laboratoris i equipaments en uns 600 m², elevant 10.000 m² la superfície total de les instal·lacions de la companyia.
La companyia busca constantment accions que contribueixin a la preservació del medi ambient, amb l'objectiu també de convertir-se en una empresa Zero Waste per a l'any 2030. Un dels principals èxits ha estat la disminució en un 84% del plàstic dels envasos de les ampolles, substituint les bases fetes amb aquest material per un altre de provinent de blat de moro 100% compostable, que es degrada completament sense deixar residus. A més, a finals de 2023 es va aconseguir que el consum de material plàstic utilitzat en enviaments i logística anés del 0%.
En matèria energètica, la companyia ha aconseguit disminuir en més del 30% el consum energètic des de 2016, malgrat que hagi augmentat la producció. Actualment, la totalitat de l'energia que consumi MartiDerm prové de fonts renovables gràcies al seu pla d'energia, que fa servir plaques solars i sistemes d'aerotèrmia i geotèrmia. El compromís de la companyia és arribar a reduir en un 50% l'empremta de carboni per a 2030 i ser neutra el 2050.