El grup automobilístic xinès Chery ha presentat aquest dilluns el seu nou model de tot terreny, el Jaecoo 8, que sortirà al mercat amb dos sistemes de propulsió, un de gasolina i un altre híbrid endollable, que arribarà a Espanya el 2024, informa la marca en un comunicat.

Jaecoo, que juntament amb Omoda és una marca d'automòbils de Chery, ha llançat el seu segon model a la seva seu mundial de Wuhu (Anhui, Xina). Aquest SUV inclou dos sistemes de propulsió, amb una avançada mecànica de gasolina i una versió híbrida endollable (PHEV). El primer compte amb un eficient motor 2.0 TGDI, capaç d'oferir una potència màxima de 183 kW (249 CV) i un parell màxim de 385 Nm. Aquest propulsor està associat a una transmissió de doble embragatge 7DCT de set velocitats.

La versió PHEV fa servir la plataforma tot terreny híbrida de tercera generació de la marca. El motor 1.1.5TGDI, específic per a híbrids de cinquena generació, ofereix "la millor" eficiència tèrmica de la seva categoria (44,5%) i treballa en conjunt amb dos motors elèctrics (un en cada eix) i el sistema de transmissió DHT ('Dedicated hybrid transmission') de tres velocitats.

La potència combinada del sistema és de 445 kW (597 CV), amb un elevat parell de 915 Nm. Gràcies a això, el Jaecoo 8 pot accelerar de 0 a 100 km/h en només 5,4 segons i mantenir elevats creuers a la carretera, alhora que afrontar amb facilitat les escapades 'offroad'. Aquest nou model, així mateix, està equipat amb el sistema 'All Road Drive Intelligent System' (Ardis) patentat per Jaecoo, que ofereix set maneres de conducció per adaptar-se a tota mena de condicions, incloent sorra, fang i neu.

A més, el Jaecoo 8 és el primer model de la marca equipat amb una suspensió activa CDC (Control Continu d'Amortiment). Utilitzant la informació en temps real procedent de 15 sensors --inclosos acceleròmetres, angle del volant i estat de l'ABS-- el CDC ajusta activament la duresa de la suspensió per estabilitzar la posició del vehicle.

A l'interior, el Jaecoo 8 ofereix "una nova visió del luxe" amb una pantalla central corbada, integrada i 'ultrasuau' de 24,6 polzades. A més, disposa d'amplis seients de la primera fila amb múltiples ajustaments elèctrics, així com de funcions de calefacció, ventilació i massatge. L'interior entapissat en cuir Nappa i revestiment del sostre en negre mati. Compta així mateix, amb un sistema de climatització intel·ligent multizona s'ajusta automàticament en funció de les necessitats dels passatgers.

També té un sistema de so envoltant Sony de 14 altaveus, il·luminació ambiental amb ritme de cascada de llums de 255 colors i altres luxoses especificacions. Quant a seguretat, ofereix múltiples 'capes' de protecció. En termes de seguretat passiva, s'ha dissenyat amb una carrosseria reforçada que fa servir un 85% d'acer d'alta resistència, una gran capacitat d'absorció d'impactes i l'adopció de deu coixins de seguretat.

A més, el nou Jaecoo 8 explica amb sistemes avançats d'assistència a la conducció, reforçats amb un angle de visió ultraampli de 540° format per una combinació de cambres de 360° al voltant del vehicle i una cambra de 180° al xassís, que elimina eficaçment els angles morts, millorant significativament la seguretat del conductor.