La Fundació Cercle d'Economia ha destacat la reeixida trajectòria dels projectes empresarials Flax&Kale, Indi&Cold i Innovamat amb el reconeixement Premis José Manuel Lara a l'ambició i el propòsit empresarial. El president de la Fundació Cercle d'Economia, Pedro Fontana, ha explicat que les tres empreses tenen com característiques comunes la creació de riquesa i ocupació, així com la innovació en sectors tradicionals com són la restauració, la moda i l'educació. Fontana ha destacat també el paper de les dones en les empreses i el fet que "han demostrat que aconseguir beneficis no és incompatible amb contribuir amb un món millor".

En el transcurs de l'acte, el conseller delegat de Flax&Kale, Jordi Barri, ha valorat la importància del reconeixement per a una empresa que va néixer fa 43 anys a Lleida, amb l'obertura d'un dels primers restaurants vegetarians d'Espanya. Ara, amb la seva trajectòria empresarial, és una marca multicategoria d'alimentació plant-based amb producció pròpia i local d'Espanya. Barri ha estacat que representen el futur de les noves generacions "que ens demanen canvis a tots els nivells, també en els hàbits de l'alimentació." Està demostrat, ha assegurat, que a través de la tecnologia alimentària "som capaços de canviar la vida". Barri ha animat tots els assistents a la jornada a "fer un canvi cap al menjar saludable".

Per la seva part, Cristina Villar, la cofundadora d'Indi&Cold, una marca de moda que va néixer l'any 2012 després de la fusió de les firmes Cold Alaska i Indiwoman, s'ha autoqualificat d'empresa "amb ànima, honesta i conscient que la presa de decisions té un impacte directe en les persones i el planeta". Villar ha exposat que treballen "amb afany de tot l'equip en la transformació de la moda" i que per a això és primordial a aportació de les noves generacions. "No som aquí per una estratègia ambiciosa de créixer per créixer, sinó pels objectius que perseguim", ha concretat.

Per la seva contribució a la millora de l'educació, el conseller delegat d'Innovamat, Andreu Dotti, ha recollit el reconeixement per al seu projecte, que va cofundar amb uns altres dos socis el 2017. Es tracta d'oferir als centres educatius nous recursos i eines de didàctica per a l'aprenentatge de les matemàtiques. En aquests sis anys de trajectòria, Innovamat ha implantat el seu sistema educatiu a Catalunya i Espanya i s'ha internacionalitzat uns altres vuit països. Per aconseguir els seus objectius, InnovaMat proposa unes matemàtiques contextualitzades, un currículum flexible, activitats variades que parteixen de material manipulatiu i miniaplicacions, tècniques i estratègies que faciliten l'avaluació i la gestió de l'aula del segle XXI, la personalització de l'aprenentatge, l'aprenentatge cooperatiu o la gamificació, segons explica la companyia. El seu ensenyament ja afavoreix uns 350.000 nens que treballen amb les eines d'Innovamat entre quatre i cinc hores setmanals. La companyia té 300 professionals en plantilla. El lliurament s'ha realitzat en el marc de la Reunió Cercle d'Economia, que té lloc entre el 29 i el 31 de maig, a l'Hotel W Barcelona i que reuneix a una important representació d'empresaris i representants del teixit empresarial, en unes jornades de debat sobre temes d'actualitat.