La Comissió Europea ha anunciat aquest dilluns una multa de 1.800 milions d'euros a Apple per abús de posició en la distribució de música en 'streaming'. Apple impedeix a plataformes com Spotify d'informar els usuaris d'iPhone o iPad de formes de subscripció alternatives a l'accés directe des de la botiga online que la multinacional instal·la als seus dispositius, l'App Store.

"Durant dècades, Apple va abusar de la seva posició dominant al mercat de música en streaming a través de la seva App Store", ha advertit la vicepresidenta de l'Executiu comunitari responsable de Competència, Margrethe Vestager, en una roda de premsa per anunciar la sanció.

La política danesa ha insistit en el qual impedir als desenvolupadors que informessin els consumidors sobre ofertes "alternatius i més barates disponibles fora de l'ecosistema d'Apple" no només és "il·legal" sinó que va tenir un impacte en "milions de consumidors europeus" que no van poder "elegir lliurement" quins serveis contractar.

El cas es remunta a 2022, quan Brussel·les va acusar la companyia d'actuar com a "guardià" de l'accés a les aplicacions i abusar d'una posició dominant al mercat de la distribució de música en 'streaming'.