BBVA anuncia canvis en el consell d'administració amb l'objectiu de poder portar-los a la junta general d'accionistes que celebra el banc el proper 17 de març a Bilbao i aprovar-los. En concret, l'entitat proposarà d'incorporar Sonia Dulá – que també és conseller a Acciona- perquè ocupi la vacant que deixarà Susana Rodríguez Vidarte, que actualment és conseller però cessarà després de més de 20 anys.

El seu nomenament elevarà al 73% els consellers independents en BBVA i mantindrà la representació femenina en el 40%, mentre augmentarà el perfil internacional del consell, apunta el banc en una nota, en la qual també recorda que l'esmentat nomenament encara està subjecte a la verificació per part del Banc Central Europeu.

Juntament amb nomenament de Sonia Dulá com a nova consellera, BBVA també sotmetrà a votació dels seus accionistes en la pròxima junta la reelecció d'uns altres quatre consellers més: Raúl Galamba, nomenat per primera vegada el 2020; Lourdes Máiz que es va incorporar el 2014; Ana Revenga, que complirà quatre i Carlos Salazar.

En cas d'aprovar-se les propostes de reelecció i nomenament, el consell d'administració de BBVA ampliarà el nombre de membres amb la condició d'independents fins al 73% amb 11 de 15 membres, a més d'incrementar el perfil internacional del consell. Alhora, mantindran la representació de dones en el 40% amb sis conselleres, d'acord amb el Codi de bon govern de les societats cotitzades que estableix la CNMV.

Des de 2018, recorda el banc en una nota, BBVA ha nomenat a vuit nous consellers (sense incloure Sonia Dulá) i sis dels quals tenen la condició d'independents. Així, conforme als canvis que es realitzin al març aquest òrgan|òrgan quedarà compost per Carlos Torres, com a president executiu, Onur Genç com a conseller delegat i Andrés Torrecilla, que és vicepresident.

A més de la futura consellera Sonia Dulá i els que ja eren membres: Jaime Caruana, Belén Garijo, Connie Hedegaard, Ana Peralta, Juan Pi Llorens, Jan Verplanck, Raúl Galamba, Lourdes Máiz, Ana Revenga, Carlos Salazar i José Maldonado.

Dulá també és consellera d'Acciona

Nascuda el 1961 a Mèxic, Sonia Dulá és llicenciada en Economia per la Universitat d'Harvard, Magna Cum Laude, i té un MBA en Finances per Stanford Graduate School of Business. Va començar la seva carrera professional a Pemex i actualment, "compta amb un profund coneixement en banca, en haver ocupat càrrecs executius de màxima responsabilitat en entitats financeres internacionals amb presència a Amèrica Llatina", destaca BBVA.

Després de Pemex, va ser directora executiva i vicepresidenta de Mercat de Capitals per a Llatinoamèrica de Goldman Sachs. En una etapa posterior, va dirigir Grup Terrum, va fundar dues empreses digitals -Internet Group of Brazil i Obsidian- i va ser CEO de Grup Llatí de Radio. Va tornar al sector financer per exercir funcions clau en les àrees de banca corporativa i banca privada de Bank of America Merrill Lynch per a Amèrica Llatina.

Actualment, entre altres càrrecs i activitats professionals, és consellera independent a Huntsman Corporation, Acciona i Acciona Energía. Abans també va passar per Pressa.