La gran banca comença l'any regalant diners. Unicaja, Abanca, Cajamar, BBVA… la majoria de les entitats amplien el termini de les promocions per continuar captant nous clients i nòmines durant el 2023. Les bonificacions oscil·len entre els 150 i els 300 euros si es compleixen certs requisits i les altes s'han de fer en la gran majoria pels canals digitals.

Unicaja, per exemple, regalarà 150 euros fins al 30 de juny als nous clients que es donin d'alta en el seu compte online i domiciliïn una nòmina d'import igual o superior als 600 euros nets al mes. El banc andalús fa aquest reemborsament una vegada el client hagi cobrat la primera nòmina i demana una permanència de 24 mesos; Abanca també estén la promoció, però en el seu cas fins al 31 de març. El banc gallec és actualment el que més diners regala, 300 euros a cada nou client que sol·liciti l'alta a ‘Cuenta Online Clara' i ingressi mensualment una nòmina superior als 1.200 euros. Si la nòmina és inferior a aquesta quantitat, fins a un mínim de 800 euros, llavors el regal baixa fins als 150 euros.

Cajamar també ofereix dos premis, una bonificació de 100 euros per a nòmines d'imports entre 950 i 1.199 euros, o una bonificació de 200 euros per a imports superiors o iguals als 1.200 euros. L'entitat també allarga la seva promoció tres mesos més, fins que acabi el març i posa com a requisit que la domiciliació sigui en qualsevol de les seves oficines i que el client compleixi una permanència d'almenys 36 mesos.

En la mateixa línia, BBVA ha optat per estendre el seu 'Pla convida un amic' fins al 31 de març. Mitjançant aquest pla regala 15 euros als clients que aconsegueixin que un amic es faci client del banc, també, fins a un màxim de 10 amics, cosa que fa que en total puguin rebre 150 euros. En paral·lel, regala uns altres 150 euros als qui s'obrin un compte online i domiciliïn una nòmina o pensió igual o superior a 800 euros.

El Banc Santander demana una nòmina de 600 euros al mes i una permanència de 12 mesos als qui vulguin aconseguir els 150 euros que també regala, en el seu cas, els qui es facin clients a través del seu compte online. La seva promoció està activa fins al 15 de gener, encara que destaca que és prorrogable i es podria allargar.

El Banc Sabadell apuja l'oferta i regala fins al 10 de gener 175 euros i també ofereix un 2% de remuneració (TAE) per a saldos de fins a 30.000 euros. El banc català indica que el nou client ha de donar-se d'alta pels canals digitals en el Compte Online Sabadell i que l'abonament es farà dos mesos després des que es faci efectiva l'alta.

La banca digital s'interessa per les nòmines i l'estalvi

La banca online també juga les seves cartes i incentiva els nous clients regalant diners. Openbank, el banc 100% digital del Santander, ofereix 150 euros fins al 16 de gener als qui es donin d'alta i domiciliïn una nòmina, pensió o prestació d'atur. Els ingressos han de ser de 1.000 euros o de 600 euros en el cas que es tracti de clients amb edats compreses entre els 18 i 31 anys.

Recentment, l'entitat ha impulsat el 'Compte Benvinguda' mitjançant la que ofereix una rendibilitat de l'1% TAE durant 12 mesos sobre estalvis de fins a 100.000 euros, sense necessitat de domiciliar la nòmina. Però passat el primer any, el Compte Benvinguda passa a convertir-se en el compte d'estalvis habitual, on l'interès baixa al 0,20% TAE per als clients que tinguin domiciliada la seva nòmina o al 0,05% si no la tenen. En el cas que el nou client contracti el Compte Benvinguda amb nòmina, la rendibilitat (TAE) puja fins al 2,66% durant els 6 primers mesos, amb un límit màxim remunerable de 5.000 euros.

Evo Banco, ING, Pibank, Klarna o Targobank també remuneren els estalvis

Bankinter ofereix als nous clients que es donin d'alta en el Compte Nòmina, No-Nòmina, Pensió o Professional un 5% TAE el primer any i un 2% TAE el segon. En el seu cas, els ingressos mensuals han de ser de 800 euros, però el banc també demana tenir tres rebuts domiciliats al trimestre i fer tres compres amb targeta. La seva promoció està activa fins al 31 de març.

Orange Bank s'interessa pels estalvis més que per les nòmines i ofereix únicament comptes remunerats, en concret, un 1% TAE per a saldos de fins a 100.000 euros als que siguin clients de l'operadora Orange i un 0,8% TAE per als que siguin clients d'altres companyies. En comptes remunerats, a més de Bankinter, Openbank i Sabadell, també ofereix més d'un 1% TAE Renault Bank i per sota de l'1% hi ha els comptes d'Evo Banco, ING, Pibank, Klarna o Targobank.