AX Partners, la gestora de fons d'inversió immobiliària impulsada per Aleix Recasens, busca noves oportunitats de negoci al mercat català i balear. Entre les alternatives que estudia actualment es troba l'adquisició d'habitatges de gran mida a Barcelona per dividir-les en diverses peces.

"Hi ha pisos en l'Eixample de més de dos-cents metres quadrats amb una demanda limitada", assenyala Recasens en converses amb ON ECONOMIA. "Estem analitzant diversos projectes consistents a dividir aquestes residències en dues o més unitats", afegeix.

AX Partners és una gestora enfocada a l'adquisició d'actius per a la seva transformació i rehabilitació, amb l'objectiu d'aportar-los valor abans de tornar-los al mercat a través de la seva desinversió, encara que també ha realitzat petites promocions residencials de luxe. Des de la seva fundació, l'any 2020, ha invertit en tota mena d'actius, encara que principalment en habitatge, locals comercials i, des d'aquest any, en hospitality.

"A Barcelona fa molt temps que no invertim en residencial, perquè la normativa del 30% dificulta la rendibilitat dels projectes; ara l'alcalde, Jaume Collboni, sembla que flexibilitzarà les lleis i, tot i que encara no ha canviat res, estem a l'expectativa", explica Recasens. En aquestes modificacions de la regulació centra la seva esperança AX Partners, que actualment analitza finques i habitatges per dividir i reformar.

Fundada el 2020 per Aleix Recasens, AX Partners compte actualment amb al voltant de cent milions d'euros d'actius sota gestió, una xifra que inclou un endeutament del 40%. L'any entrant, gràcies a les operacions que té en estudi, espera assolir els 150 milions d'euros sota gestió. Entre les inversions que té en marxa actualment es troba la rehabilitació d'una finca en el número 438 de l'avinguda Diagonal de Barcelona, cantonada amb Pau Claris, on promourà apartaments amb llicència turística després d'una inversió de 14 milions d'euros. A més, també està desenvolupant una promoció de cases adossades de luxe a Sitges.

600x400 Diagonal 438
 

La gestora busca projectes en zones prime de Barcelona, així com en municipis de les comarques del Maresme, Garraf i Cerdanya. En el passat també ha invertit en les Balears i manté el seu interès pel mercat residencial de Mallorca i Eivissa. "La ubicació de l'actiu és la clau i, després, la seva rehabilitació ha de ser de gran qualitat", afirma Recasens.

AX Partners constitueix una societat per cada projecte que posa en marxa. Actualment, en té set i en prepara tres de noves per als pròxims mesos, sempre que aconsegueixi tancar els projectes que són darrere d'elles. Així, entre les operacions que analitza es troba l'adquisició i reforma d'un hotel en un municipi al sud de la província de Barcelona, una promoció de vil·les de luxe a les Balears i una operació de divisió d'habitatge a la capital catalana. El coliving enfocat al professional és un altre dels segments pels quals està interessat el grup.

"L'escenari de tipus d'interès elevat ens obliga a reestructurar millor el palanquejament de les operacions per minimitzar el seu impacte en les rendibilitats", explica Recasens. L'executiu, malgrat això, assenyala que els actius prime estan sostenint el seu valor i tot just han notat l'augment del preu dels diners. Pel costat de la demanda, Recasens destaca un augment de les operacions al comptat. "El nostre client és d'un poder adquisitiu alt i amb prou feines utilitza crèdit: ara compra l'actiu al comptat", conclou Recasens.