Audax Renovables ha tancat el primer semestre de 2023 amb un benefici net de 10 milions d'euros, la qual cosa suposa multiplicar per quatre el resultat del mateix període de l'any passat. El grup energètic de l'empresari català José Elías va sortir de pèrdues l'any passat i en el que va d'aquest exercici ha augmentat els seus guanys, encara que registra un descens en els ingressos pels preus de l'energia.

La companyia, que genera energia renovable i subministra electricitat i gas a clients de set països europeus, ha doblat a més el seu benefici brut (ebitda) fins a superar els 48 milions d'euros, mentre que ha reduït un 31% el seu deute financer, situat ara en 337 milions d'euros.

En un comunicat, Audax Renovables ha detallat a més que ha millorat el seu marge brut en un 64%, fins als 106 milions d'euros, a conseqüència de la seva aposta per la generació pròpia amb un increment del 9% de la potència instal·lada fins als 245 MW.

El grup, que ha reorientat la seva estratègia cap al segment empresa, ha elevat l'energia generada un 12% fins als 148 GWh, sense tenir en compte Panamà. Aquest increment és conseqüència, sobretot, de l'aportació d'energia de les noves plantes fotovoltaiques posades en marxa a Espanya, on s'han produït 22 GWh més (51%) respecte al primer semestre de 2022.

La companyia, que compta amb projectes de generació situats a Espanya, França, Polònia, Itàlia, Portugal i Panamà, ha invertit 198 milions d'euros en els últims tres anys, majoritàriament amb fons provinents de recursos propis. Els ingressos d'operacions en el primer semestre s'han situat en 1.219 milions d'euros, un 8% menys que en el mateix període de l'any anterior, que l'empresa atribueix a la reducció generalitzada dels preus de l'energia als mercats on opera.