L'empresa que s'ocupa del disseny i producció de peces i accessoris del grup de moda Armani, investigada per presumpta explotació laboral. La companyia Giorgio Armani Operations ha estat posada sota administració judicial després d'una investigació per presumptes abusos laborals, amb fàbriques il·legals per a la producció i l'ús de mà d'obra il·legal de treballadors xinesos en algunes de les societats subcontractades. Tanmateix, no es tracta d'una investigació judicial, sinó una mesura preventiva, per la qual cosa no està encaminada a castigar l'empresari, que no forma part d'una associació delictiva, sinó a contrarestar possibles problemes i evitar que es cometin delictes.

D'aquesta manera, un consultor del Tribunal basarà durant un any a la direcció de l'empresa industrial del grup per "remeiar" les seves relacions amb els proveïdors, han explicat.

Inspeccions a la companyia

La investigació de la fiscalia de Milà es va centrar que la Giorgio Armani Operations, companyia industrial que s'ocupa de les col·leccions de moda i accessoris del grup, utilitzava mà d'obra estrangera il·legal per part de les fàbriques xineses a la província de Milà a través d'un proveïdor italià oficial d'Armani, però que al seu torn subcontractava altres companyies la producció de bosses, articles de cuir i accessoris de la casa de moda.

La fiscalia va considerar que la Giorgio Armani operations ha estat considerada "incapaç de prevenir i frenar els fenòmens d'explotació laboral en el cicle productiu en no haver implementat mesures adequades per verificar les condicions reals de feina o les capacitats tècniques de les empreses contractistes", que són les que haurien comès el delicte.

A finals de l'any passat, els Carabiniers van dur a terme "inspeccions sobre els mètodes de producció, embalatge i comercialització de peces d'alta costura, procedint al control dels subcontractistes dels subministraments així com dels subcontractistes no autoritzats que eren en realitat fàbriques gestionades per ciutadans xinesos a la província de Milà i Bèrgam".

"Condicions sanitàries i higièniques inferiors"

En algunes de les plantes de producció es va constatar que el processament es va dur a terme "en condicions d'explotació (pagaments per sota del llindar, incompliment dels horaris de feina, entorns de treball insalubres), en presència de greus violacions de la seguretat en el lloc de treball (incompliment de vigilància de la salut, falta de formació i informació), així com l'allotjament dels treballadors en dormitoris construïts il·legalment i en condicions sanitàries i higièniques inferiors a un mínim ètic". En aquest sentit, quatre propietaris "d'empreses legals o de facto d'origen xinès" i nou "persones que no respecten la seva permanència i permanència" estan sent investigats per manipulació de bandes.