El fundador i primer accionista d'Inditex, Amancio Ortega, ingressarà aquest any un total de 2.217 milions d'euros en concepte de dividends de la companyia tèxtil quan cobri aquest dijous, 2 de novembre, 1.108,5 milions d'euros per l'última retribució de l'exercici que abonarà la firma gallega als seus accionistes. Es tracta del dividend a càrrec dels resultats rècord que va aconseguir la multinacional el 2022, sent així la retribució als accionistes més elevada de la seva història.

En concret, l'empresari rebrà aquest any més de 2.200 milions d'euros en concepte de dividends de la companyia tèxtil, per sobre dels 1.718 milions que va percebre per aquest concepte l'any passat. En total, la companyia retribuirà aquest any els seus accionistes amb més de 3.730 milions d'euros, després d'elevar un 29% el dividend, fins a 1,2 euros per acció, compost per un dividend ordinari de 0,796 euros i un dividend extraordinari de 0,404 euros per acció.

La política de dividends d'Inditex es compon d'un payout ordinari del 60% del benefici i la distribució addicional de dividends extraordinaris. D'aquesta forma, l'abonament d'aquest dividend es realitzarà en dos pagaments iguals, un de ja executat de 0,6 euros per acció el passat 2 de maig, i un altre del mateix import que la companyia pagarà aquest dijous, 2 de novembre.

El fundador d'Inditex, que rebrà avui els gairebé 1.110 milions d'euros en dividend a través de les societats Pontegadea Inversiones i Partler, amb les quals controla un 59,294% del grup tèxtil, equivalent a un paquet de 1.848 milions d'accions, inverteix part dels dividends que rep d'Inditex en el sector immobiliari.

Ortega posseeix la immobiliària més gran espanyola, centrada en la compra i gestió de grans edificis, amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats en el centre de grans ciutats a Espanya, el Regne Unit, els Estats Units i Àsia.

Una de les seves últimes operacions ha estat la compra a Chicago d'una torre d'apartaments per 232 milions de dòlars (uns 212 milions d'euros). En concret, Ortega, a través del seu braç inversor Pontegadea, va adquirir aquesta propietat d'apartaments de luxe a Ares Management i F&F Realty, que compta amb 492 apartaments repartits en 45 pisos.