Els comptes remunerats s'han convertit en la millor solució per treure partit dels estalvis ara que els tipus d'interès ja assoleixen el 4,5%. Els bancs solen llançar ofertes, que a més van millorant amb el temps, per captar nous clients i després, fidelitzar-los. És a dir, aconseguir que es quedin de manera permanent i que contractin més productes amb el pas del temps, com un compte nòmina, una hipoteca o un crèdit.

Tanmateix, també existeixen ofertes en les quals els bancs no demanen cap condició, ni portar la nòmina, ni contractar cap altre producte. Actualment, hi ha més d'una desena de comptes, d'entitats espanyoles o amb sucursal a Espanya, que paguen interessos sense demanar res a canvi. Sol, tenir diners dipositats en l'esmentat compte per poder remunerar-lo. Però només quatre ofereixen una rendibilitat d'entre el 3% i el 4%.

Des de HelpMyCash, el comparador financer, destaquen el compte de Trade Republic en ser la que ofereix una rendibilitat més gran. En concret, un 4% TAE sobre un saldo màxim de 50.000 euros; entre les més altes també es troba el Compte d'Estalvis de Bank Norwegian, que té un interès del 3,4% TAE. Es pot contractar des d'un euro i el saldo màxim remunerable és d'un milió.

Per la seva part, el Compte Prèmium de Cetelem ofereix una rendibilitat del 3% TAE sense import màxim, a més d'un regal de benvinguda de 20 euros. Mentre que el compte corrent remunerat d'EBN Banc, paga un interès del 3% TAE sobre els primers 10.000 euros i un 1,50% TAE sobre la resta del saldo a partir de 10.000 i fins a un màxim de 50.000 euros.

Entre el 2% i el 3%

Des d'un altre comparador, Kelisto, on recorden que aquests productes "funcionen com a comptes corrents sense nòmina per estalviar", destaquen també uns altres sis comptes sense condicions en les quals s'ofereixen entre un 2% i un 3% de rendibilitat.

Entre elles es troba el Compte Intel·ligent d'Evo Banco, que paga un 2,85% TAE durant 14 mesos i fins a un màxim de 30.000 euros. I el Compte Contigo de Renault Bank, la rendibilitat del qual és del 2,89% TAE, amb una liquidació mensual d'interessos sobre el saldo en compte. Així mateix, MyInvestor ofereix un 2,5% TAE el primer any sobre el saldo en compte des del primer euro i fins a un màxim de 70.000 euros. Però transcorreguts els primers 12 mesos, la remuneració baixa al 0,30% TAE tret que el client inverteixi en borsa o algun fons, però això és opcional, no obligatori.

Per sobre del 2% també és el Compte d'Estalvis N26, que paga un interès del 2,26% TAE sobre els diners dipositats, sense límit mínim ni màxim de dipòsit, calculat diàriament i pagat mensualment.

Mentre que el Compte Remunerat de Pibank i el Compte Online Sabadell remuneren un 2,02% i un 2% TAE, respectivament. El primer, sense límit, i el segon, fins a un saldo màxim de 20.000 euros de manera indefinida.

Per sota del 2%

Finalment, existeixen uns altres quatre comptes més, en els quals no es demana cap mena de vinculació i s'ofereix remuneració, encara que en aquest cas l'interès és inferior al 2%. Es troba aquí el Compte Estalvi Orange Bank, que paga un interès del 2% TAE (fins a un màxim de 200.000 euros) als que són clients i tenen contractada una línia amb l'operadora. Però també ofereix un 1,8% TAE als que no són clients d'Orange.

Així mateix, ING ofereix dues remuneracions diferents a través del seu Compte Taronja, un 1,5% TAE a clients amb nòmina i un 1% TAE als quals no tenen vinculació; mentre que Cajamar, a través del Compte Estalvi Wefferent ofereix un 1,76% TAE a tota mena de clients, sense condicions, amb una liquidació mensual.

Igual com el compte Estalvi de Banc Pichincha, que paga un 1,51% TAE des del primer euro i fins a un milió, sense vinculacions ni comissions. I el Compte Estalvi Self Bank, que paga un 1% TAE sense demanar condicions.