La Xina aportarà entorn d'un terç del creixement econòmic mundial el 2023, va assegurar Kristalina Georgieva, la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), organisme que preveu que el PIB del gegant asiàtic augmenti un 5,2 % aquest any, informa l'agència EFE.

La Xina és un dels "brots verds" de l'economia mundial, va indicar Georgieva en un discurs pronunciat aquest diumenge a Pequín en el marc del Fòrum de Desenvolupament de la Xina 2023, organitzat per una institució del Consell d'Estat, l'Executiu xinès.

Segons la seva opinió, el país asiàtic ha d'aprofitar la conjuntura per a "augmentar la productivitat i reajustar la seva economia", passant d'una de basada en la inversió a una altra de centrada en el consum, "més durador, menys dependent del deute i que també ajudarà a afrontar els reptes climàtics".

Georgieva va assegurar que, duent a terme reformes que impulsin la productivitat, la Xina podria elevar el seu PIB en un 2,5 % fins a 2027 i entorn d'un 18 % fins a 2037.

No obstant això, la cap de l'FMI també va advertir que les temperatures a la Xina "estan creixent més ràpid que la mitjana global", el que podria traduir-se en una pèrdua del PIB d'entre un 0,5 i un 2,3% cap a 2030.

En el fòrum també va intervenir un dels nous vice-primers ministres xinesos, Ding Xuexiang, considerat molt proper al president, Xi Jinping, i també un dels set membres del totpoderós Comitè Permanent del Politburó, el màxim òrgan rector del Partit Comunista de la Xina (PCCh).

Segons l'agència oficial de notícies Xinhua, Ding va reiterar promeses com la de permetre encara més accés al mercat, millorar l'ambient de negocis, aplicar un "tractament nacional" per a empreses de capital estranger i fer "més esforços" per atreure i utilitzar inversió estrangera.