El negoci dels casaments a Espanya és una rara avis si ho comparem amb altres països veïns d'Europa. La majoria dels qui treballen en el sector, defensen que les bodes s'han convertit en tota una experiència a casa nostra que va més enllà de dir sí que vull i compartir un bon àpat. Per això, més enllà de les fires, The Wedding Market es consolida en la seva vuitena edició a Barcelona oferint continguts inimaginables pels interessats. A més, l'edició que arriba aquest cap de setmana es complementa de la primera que ja van llançar a Madrid el passat mes de març.

Serveis d'ortodòncia i bronzejat

Sandra Vilar, fundadora i CEO de The Wedding Market, no nega la major: "No ens definim com una fira típica i, per això, l'espai que escollim també és singular, en aquest cas, la Torre Bellesguard d'Antoni Gaudí. Aquí venen les parelles, però també les famílies i tothom participa en el procés de creació on troben ofertes musicals, experiències de foodtracks i roba, entre d'altres. Volem que les persones vinguin a passar una estona agradable".

El negoci ha crescut tant en els darrers temps que The Wedding Market promociona serveis diferents i peculiars: des de marques de roba, sabates i joies, passant per fotografia i jardineria, wedding planners i agències de sitting o grups de música. Però també serveis d'ortodòncia que reclamen els nuvis per estar perfectes o màquines de bronzejat, agències de viatge i altres serveis d'estètica.

El preu d'una boda

El negoci no té aturador, tampoc la butxaca. "De mitjana, per una boda amb 150 convidats has de calcular uns 40.000 euros com a mínim de cost, no te'ls treu ningú. Si ho vols més senzill o rebaixant el nombre de convidats pots anar-te'n sobre els 32.000 euros. Ara bé, com a màxim, no et puc posar un preu, et diria infinit". Aquest infinit casa completament amb les exigències de les parelles.

A tall d'exemple, ara està de moda sol·licitar jocs en 3D pels convidats o exigir diferents grups de música per un mateix convit: música per la cerimònia, música per l'aperitiu, el millor grup previ a la festa i un bon DJ. "Les bodes s'han convertit en una mena de repte, a veure qui la fa més grossa, com quan viatges i es tracta de dir el lloc més recòndit on has anat de vacances", sosté Vilar. Un altre exemple que ens posa és com descobrir a quina taula seuen els convidats: "Recordo que uns van posar uns aneguets de goma a l'aigua i cadascú els havia de caçar per descobrir on seia".

Més de 60 proveïdors

En aquest cas, el market reunirà més de 60 proveïdors de diferents sectors: gastronomia, serveis audiovisuals, cocteleria, rebosteria, animació, moda nupcial, il·luminació, viatges, joieria, detalls, papereria… En un espai en el qual les parelles podran conèixer a les empreses, trobar tota mena de serveis i, en definitiva, crear unes noces de somni. Per a Sandra Vilar i Ángel Almendros, la clau resideix a “establir una connexió entre parelles i proveïdors en un ambient pròxim i màgic”.

A més, tot això converteix a The Wedding Market no sols en un lloc on poder dissenyar unes noces des de zero, també en un punt de trobada per a professionals i en el lloc perfecte on inspirar-se per a fer d'unes noces la millor experiència tant per als nuvis com per als convidats. Dissenyadors procedents de les Illes Balears, Osca o Burgos també es donen cita.

Creixement d'un 5% del negoci

Si anem a les xifres, l'èxit està assegurat. The Wedding Market és una experiència amb una brillant posada en escena perquè les parelles passin d'imaginar a viure el més semblant al qual serà el dia de les seves noces. Ángel Almendros, l'altre CEO del projecte, destaca el panorama econòmic actual: "La principal dada que podem donar és que les bodes seguiran en auge en 2024. Segons dades que ens ofereixen les diferents estadístiques especialitzades el sector ha viscut un increment de més del 5% respecte al 2019. El qual és important".

I afegeix: "L'any 2022 després de dos anys de pandèmia i postpandèmia el sector s'ha recuperat per complet i amb un gran creixement. The Wedding Market es consolida com un esdeveniment de referència en el sector per a donar visibilitat i creixement a les empreses del sector." Gairebé 70 estands distribuïts en 1.900 metres quadrats formen part de The Wedding Market 2023 - Barcelona. L'oferta es completarà amb actuacions musicals d'artistes que es podran contractar per als futurs esdeveniments i una zona gastronòmica de la mà del càtering Cooking Events, en el qual poder gaudir d'una deliciosa gastronomia.