L'índex general de producció industrial (IPI) va baixar un 4% interanual el mes d'abril passat, taxa 9,4 punts inferior a la de març i el seu retrocés més important des de gener de 2021, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE), informa l'agència Europa Press. Amb la caiguda d'abril, la producció industrial retorna a taxes interanuals negatives després d'haver registrat al març un augment del 5,4%.

La producció de la indústria de béns de consum durador va ser la que més va baixar el quart mes de l'any, amb un descens interanual del 9,9%. Els segueixen els béns intermedis (-6,5%); els béns de consum no durador (-4,6%); l'energia (-2,1%), i els béns d'equipament (-0,6%). Per branques d'activitat, les que més van retallar la seva producció en taxa interanual van ser la indústria de la fusta i el suro (-23,9%); la indústria del cuir i del calçat (-18,2%); la confecció de peces de vestir (-13,7%) i la indústria del paper (-13,4%).

Entre els ascensos, els més pronunciats se'ls van anotar altres indústries extractives (+41,8%); indústries extractives (+39,4%) i la fabricació d'un altre material de transport (+17%). Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va baixar un 0,9% l'abril en comparació amb el mateix mes de 2022, taxa 5 punts inferior a la de març.

La producció industrial va baixar l'abril en taxa interanual en catorze comunitats autònomes, es va mantenir en Comunitat Valenciana i només va pujar a les Canàries (+2,4%) i Galícia (+0,1%). Els descensos més grans es van registrar a La Rioja (-11,5%), Aragó (-9,2%), Extremadura (-8,6%), Múrcia (-7,5%) i Astúries, on la producció del sector industrial va retrocedir un 7,4% respecte a abril de 2022.

En termes mensuals (abril sobre març) i dins de la sèrie corregida, la producció industrial va descendir un 1,8%, la seva caiguda mensual més important des de març de 2022, quan va retrocedir un 2,7%. Per branques d'activitat, les baixades mensuals més grans de la producció en la sèrie corregida van correspondre a la indústria del tabac i altres indústries extractives (-8,1% en ambdós casos) i la fabricació de mobles (-5,7%). Per contra, els increments mensuals més grans de la producció els van experimentar la fabricació d'un altre material de transport (+4,6%); la indústria del cuir i del calçat (+3,6%), i les coqueries i refinament de petroli (+2,1%).