Els sindicats han denunciat el govern espanyol davant de Brussel·les per incomplir amb el pla de recuperació en Inspecció de Treball. D'aquesta manera, les associacions sindicals CSIF, CCOO, Sitss, Sislass i CIG han denunciat el Ministeri de Treball i Economia Social i el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública davant de la Comissió Europea per incomplir el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) en matèria d'Inspecció de Treball.

Així ho ha comunicat CSIF aquest dimecres a través d'un comunicat, on el sindicat ha recordat que ambdós ministeris continuen sense implementar la nova relació de llocs de treball en la Inspecció amb el reforç de plantilles. Una mesura a què s'havia compromès l'Executiu el juliol passat de 2021.

En aquest sentit, i des de fa alguns mesos, els sindicats de la Inspecció de Treball s'han estat mobilitzant per exigir el compliment de l'acord. Tanmateix, davant de la falta de resposta per part del Govern, CSIF i la resta d'organitzacions consideren que amb aquesta denúncia es dona "per iniciada una segona fase de mobilitzacions".

Alhora, els sindicats continuen situant el Govern espanyol a negociar l'increment de les plantilles per pal·liar les carències de personal i la falta de carrera professional. A més, insten l'Executiu a dotar a la Inspecció dels recursos necessaris per poder complir les seves funcions.

CSIF apunta en el seu comunicat que la relació de llocs de treball és "obsoleta i injusta", ja que només hi ha 2.200 treballadors d'inspecció activa i uns altres 800 de personal de suport, és a dir, hi ha una plantilla de 3.000 persones mentre per atendre 20 milions d'afiliats a la Seguretat Social, 1,4 milions d'empreses i 10 milions de pensionistes.