El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que Héctor Gómez Hernández serà el nou ministre d'Indústria, Comerç i Turisme en substitució de Reyes Maroto, que deixa la cartera per optar a l'alcaldia de Madrid a les pròximes eleccions municipals, del 28 de maig. En una declaració institucional des de la Moncloa, Sánchez ha destacat l'"extraordinària" gestió desenvolupada per Maroto al capdavant del Ministeri d'Indústria, així com el perfil i l'experiència del seu substitut, Héctor Gómez.

Exdirector general de Turespaña

Nascut el novembre de 1978 a Santa Cruz de Tenerife, graduat en Dret, llicenciat en Ciències del Treball i diplomat en Turisme, Gómez ha desenvolupat la seva trajectòria professional tant al sector privat i públic.

Diputat per Santa Cruz de Tenerife des de 2019, entre els anys 2017 i 2021 va ser el secretari de Relacions Internacionals de la Comissió Executiva Federal del PSOE. Entre 2021 i 2022 va ser portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats i fins ara era el president de la Comissió Constitucional del Congrés. Abans d'arribar a la Cambra Baixa, entre 2015 i 2018, Gómez va ser regidor a l'Ajuntament de Guia d'Isora i diputat del Parlament de les Canàries. Posteriorment, el polític socialista va ser director de Turespaña fins a l'any 2019.

Reindustrialització de l'economia i impuls del comerç

Durant la seva intervenció, Sánchez ha qualificat d'"extraordinària" la gestió duta a terme per Maroto en aquests anys, en els quals ha destacat que ha tingut un paper clau en la reindustrialització de l'economia, l'impuls del comerç i la modernització del sector turístic, un dels més afectats per la pandèmia de coronavirus.

"La ministra Reyes Maroto ha estat clau per reindustrialitzar la nostra economia, per impulsar el comerç del país i també per modernitzar un dels principals sectors econòmics del nostre país que tant va patir durant la pandèmia, que és el turisme. La pandèmia va suposar un repte colossal per a tots aquests sectors i la gestió de la ministra Maroto ha estat fonamental perquè tots ells hagin recuperat ja els nivells prepandèmia", ha ressaltat Pedro Sánchez. "Vull agrair la seva tasca i molt especialment agrair el fet que en els pitjors moments, en les pitjors situacions, hagi estat sempre al capdavant. Tots els sectors reconeixen el tarannà, la seva capacitat d'escolta i la seva capacitat de gestió," ha dit Sánchez de la ministra Maroto.

El president del Govern espanyol ha ressenyat que, després d'aquest nomenament i el de José Manuel Miñones com a nou ministre de sanitat en sustitució de Carolina Darias, el Govern espanyol afronta la recta final de la legislatura, període en què "continua aprofundint en els grans objectius de legislatura".

Entre ells, el president ha citat la transformació del model productiu gràcies als fons europeus per a modernitzar els grans sectors de l'economia espanyola, desenvolupar altres nous de futur i crear ocupació de qualitat "a tot el territori".