El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el conveni que estableix les condicions de la línia de 2.000 milions d'euros amb què el Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana avalarà parcialment els préstecs de la Línia d'Habitatge de la segona fase del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Aquests avals contribuiran a desplegar els 4.000 milions d'euros amb què explica la Línia Habitatge, amb l'objectiu de finançar la construcció de fins a 40.000 habitatges destinats a lloguer social o a preu assequible.

L'aval concedit pel Ministeri d'Habitatge cobrirà el 50% de l'import de les operacions que se subscriguin amb la Línia d'Habitatge del Pla de Recuperació i seran gratuïts tant per a les entitats financeres com per als clients. El termini de l'aval coincidirà amb el termini d'amortització del préstec, tret que sigui superior a 30 anys, en el cas del qual el termini de l'aval serà de 30 anys.

D'aquesta manera, el programa d'avals aprovat aquest dimarts en Consell de Ministres complementa la Línia Habitatge de 4.000 milions d'euros, la gestió dels quals té encomanada l'ICO en la segona fase del Pla de Recuperació. "El Ministeri d'Habitatge i l'ICO estan treballant al conveni que regula aquesta línia per ultimar la seva posada en marxa", assenyalen des d'Habitatge.

Avals per a la col·laboració publicoprivada

La major part dels recursos de la Línia Habitatge es canalitzaran en col·laboració publicoprivada a través de la línia de mediació que l'ICO posarà en marxa amb les entitats financeres.

En la Línia Habitatge, l'ICO també podrà finançar de forma directa els projectes, sempre que comptin amb participació del sector privat. Així, una vegada que la Línia Habitatge sigui operativa, els promotors públics i privats podran sol·licitar finançament i l'aval, recalquen des d'Habitatge.