L'empresari i expolític Enrique Lacalle ha assolit la presidència del Círculo Ecuestre aquest dijous encapçalant l'única candidatura que s'ha presentat per renovar la junta de la institució. Lacalle, fins ara vicepresident primer de la institució, agafa el relleu a Antonio Delgado, per als quatre anys vinents. El també president d'Automobile Barcelona ha mostrat el seu perfil personal i professional durant el mandat que ara finalitza amb l'impuls de la institució com a fòrum de debat i com a pont entre Barcelona i Madrid, un dels escenaris en què sempre s'ha mogut amb facilitat des dels diversos llocs de responsabilitat que ha assumit al llarg de la seva trajectòria. Enrique Lacalle assumeix la presidència amb aquest objectiu a la seva agenda. Un propòsit que ja ha demostrat amb l'impuls del cicle Agendas Cruzadas Madrid-Barcelona, un fòrum per fomentar el pensament i intercanvi entre ambdues ciutats. A més de portar a la seva esquena la creació del Fòrum Pont Aeri, que va sorgir el 2011, per agrupar destacats empresaris de Madrid i Barcelona i actuar com a grup de pressió en temes econòmics i polítics.

Lacalle s'ha convertit en el nou president del Cercle sense necessitat de la celebració d'unes eleccions, que estaven convocades per al pròxim 18 d'octubre, en haver aconseguit els avals necessaris per presentar la seva candidatura i després que Antonio Delgado ja anunciés fa uns mesos que declinava l'opció de revalidar el seu mandat. El nou president s'ha envoltat de membres de la junta sortint, com Ignacio Marull, màxim responsable de PwC a Catalunya, Antonio Gámiz, empresari amb interessos en el mercat immobiliari, o Luis Conde, president de Seeliger i Comte, i de noves cares com Eva Moll de Alba, directora de l'editorial Vegueta. La junta d'Antonio Delgado també s'ha preocupat de fomentar el pes de la dona en la institució, amb el cicle de diàlegs sobre el lideratge femení anomenat Mujeres que Inspiran, i s'ha obert a les joves generacions, potenciant el comitè intern de l'entitat, el Comitè de Noves Iniciatives (CNI) que ha complert 25 anys, i del qual és president Emilio Zegrí. Aquestes tasques del mandat d'Antonio Delgado tindran recorregut al si de la nova junta.

Exdiputat del Partit Popular, Enrique Lacalle, ha anat forjant la seva candidatura a la presidència en els últims mesos, entre els membres més consolidats del Círculo Ecuestre, i amb altres destacats empresaris i executius que han trobat en l'entitat, en els últims anys, un espai de debat i anàlisi dels temes més candents. Com a polític, des de finals dels anys 80 del segle passat, Lacalle va ser diputat al Congrés dels Diputats, regidor a l'Ajuntament de Barcelona, des d'on també va aspirar a la seva Alcaldia, vicepresident de la Diputació de Barcelona i Delegat Especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, entre les responsabilitats més destacades.

Al vessant més empresarial, el seu paper com a impulsor de certàmens firals i congressos a la ciutat de Barcelona, en col·laboració amb Fira de Barcelona, també ha estat un home destacat. A més de ser president d'Automobile Barcelona (abans Saló de l'Automòbil) des de 2001, Lacalle va crear el Barcelona Meeting Point de Barcelona, un saló destinat al sector immobiliari i que va tenir la seva màxima esplendor en els anys del boom de la construcció de principis del segle XXI, i que en paral·lel va compaginar amb el desenvolupament del primer Saló de la Logística.