Empresaris i polítics recorden la figura de l'exministre, expresident del Partit Popular i empresari, Josep Piqué, mort aquest dijous als 68 anys. El president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, ha lamentat la mort i ha destacat que "avui no només hem perdut a un gran polític, economista i home d'Estat. Hem perdut a un gran amic amb qui vaig tenir la sort de compartir converses, inquietuds i ganes de crear una Espanya millor". En aquest sentit, Garamendi ha afegit "Gràcies, Josep, sempre al nostre cor, descansa en pau". 

Des de Vueling també han lamentat la mort de Josep Piqué, president de la companyia entre 2007 i 2013. “El seu compromís i dedicació durant aquests anys van ser de gran importància per a la consolidació i creixement de la nostra companyia”. “En aquests moments, traslladem la nostra proximitat, suport i afecte als seus familiars i amics als qui acompanyem en el sentiment”.

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha recordat a l’exministre com “un excel·lent professional sempre disposat a ajudar al seu país”. “Lamento profundament la mort de Josep Piqué”, ha expressat el polític, en el que s’ha referit a l’exministre com “un català de soca-rel, gran espanyol i millor amic”.  

"Persona sàvia i d'àmplia visió econòmica"

L’empresari i expresident del Cercle d’Economia Carles Tusquets ha destacat el “bon tarannà” i la capacitat “d’absorbir, de ser una esponja amb el coneixement” de l’exministre popular i també expresident de l’entitat Josep Piqué. “Era una persona difícil de catalogar perquè era extraordinària en el seu pensament, decisions i capacitat intel·lectual, i en el seu coneixement ampli, no improvisava i sempre es preparava”, ha afirmat. 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reconegut la "rellevància de la seva trajectòria política i empresarial" i la patronal Foment del Treball s'hi ha referit com una "persona sàvia i d'àmplia visió econòmica". De fet, Piqué era col·laborador de Foment en la comissió d'ampliació de l'aeroport del Prat. També ha lamentat la defunció del polític i economista el Col·legi d'Economistes, que ha apuntat que Piqué era col·legiat de l'entitat des de feia més de 40 anys.

President de Vueling i quatre vegades ministre d'Aznar

Nascut a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) el 1955, va ser quatre vegades ministre en la Presidència de José María Aznar (PP), líder dels populars catalans i candidat a la Generalitat. L'economista barceloní va ser president de Vueling de 2007 a 2013, any en el qual el Grup IAG va prendre el control de l'aerolínia. Durant la seva gestió, la companyia es va fusionar amb Clickair. Posteriorment, va ser conseller delegat i vicepresident segon d'OHL, des d'octubre de 2013 al mes de juny de 2016.

 Va ser conseller de l'automobilística Seat (2017), de la proveïdora de solucions tecnològiques per al sector turístic Amadeus (2019) i de la companyia d'assegurances Mapfre Internacional. Al seu torn, va ser conseller de l'energètica Abengoa i de l'aeroportuària Aena. El desembre de 2017 va ser nomenat president d'ITP Aero, filial de Rolls-Royce dedicada a la producció de components de motors aeronàutics, i el 2022, president de la Comissió d'Auditoria de la companyia especialitzada en telediagnòstic i radioteràpia Atrys Health.