Més àmbits d'anàlisi i debat i networking i més presencialitat centraran la nova edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), el certamen enfocat a la indústria 4.0, que se celebrarà entre el 2 al 5 d'octubre, en DFactory Barcelona. Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la quarta edició preveu superar els 12.000 assistents de l'any passat -de moment porten registrades 7.000 persones- i sumarà els verticals de Salut i Proptech als de Sostenibilitat, Mobilitat, Indústria Digital i Talent. Entesa com una oportunitat per a totes aquelles "empreses que estan disposades a aixecar llaços de col·laboració amb altres agents econòmics, així com per a totes aquelles persones que entenguin que les aliances són fonamentals", la cita ha despertat l'interès per la presencialitat. L'esdeveniment, que va sorgir com a certamen online en topar amb la pandèmia el primer any de celebració, veu com els participants valoren estar in situ en les jornades. Aquest any, la meitat dels assistents anirà presencialment a la trobada i l'altra meitat el seguirà de forma telemàtica, davant el 30% i 70% de 2022, respectivament. La directora general del Consorci, Blanca Sorigué, ha afegit que s'està promocionant "molt la presencialitat", ja que l'ha definit com a fonamental, encara que ha recordat que el 30% dels assistents són internacionals.

Respecte als panelistes, el programa de la BNEW comptarà amb 350 professionals que abordessin les qüestions més actuals a cada un dels fòrums temàtics. Mentre que, per part dels participants, destaca que el 60% afirma que les empreses "col·laboren en temes d'innovació oberta amb altres agents tecnològics o altres empreses del sector", la qual cosa és la voluntat principal del BNEW, segons els seus organitzadors. El percentatge s'extreu del primer baròmetre que realitza el certamen entre els assistents. Segons aquesta enquesta, el 77,5% de les start-ups enquestades preveu incorporar treballadors a la seva plantilla, i que el 21,5% farà més de cinc fitxatges. D'altra banda, el 58,8% de les empreses invertirà 100.000 euros durant l'any vinent per adaptar-se a la nova economia i el 12,9% preveu superar el milió d'euros d'inversió.

Un any més, BNEW Empresa Emergent Innovation Hub serà el punt de trobada on les empreses emergents presentin els últims avenços tecnològics en diferents sectors de la indústria i puguin connectar entre empreses corporatives, socis potencials i inversors. Així, les cinc millors empreses emergents de cada vertical tindrà l'oportunitat de presentar una solució creativa i innovadora a les principals empreses industrials de tot el món, als inversors i a les empreses de capital risc. Per a això, podran preparar un pitch de 5 minuts davant d'una audiència especialitzada, que es durà a terme durant el matí del dijous 5 d'octubre, al plató Inspirational.