El Bitcoin ha marcat un nou màxim històric aquest dimecres en apropar-se als 73.700 dòlars impulsat per la pròxima reducció del ritme de creació de bitcoins, prevista per a l'abril, i l'entrada al mercat de les grans gestores de fons. La criptodivisa ha tocat els 73.664 dòlars a les 09:44 hores, segons dades de Bloomberg, tot i que després ha perdut força i a les 18:15 es canviava a 72.900 dòlars.
El nou màxim supera el rècord d'aquest dimarts, quan va assolir els 72.968 dòlars i es va quedar al caire dels 73.000. Des de fa més d'una setmana el Bitcoin no ha parat de revalidar màxims. El passat dia 5, el Bitcoin va assolir els 69.191,9 dòlars i va superar el rècord vigent des del 10 de novembre de 2021, que es trobava en 68.991 dòlars.
Des del passat 23 de gener, quan el Bitcoin va baixar fins al seu mínim anual (38.509 dòlars), la criptodivisa s'ha revaloritzat més d'un 90%. Segons els analistes, el to alcista del Bitcoin té el seu origen en la decisió de la SEC, el supervisor borsari dels EUA, d'autoritzar la creació de fons cotitzats (ETF) lligats al preu al comptat d'aquesta criptomoneda.
També està propiciant la pujada del Bitcoin l''halving' previst per a l'abril, pel qual la recompensa que obtenen els "miners" del Bitcoin es rebaixarà a la meitat, la qual cosa reduirà la creació de noves monedes.

En declaracions a EFE, el director de Formació Institucional de Bit2Me, Javier Pastor, ha destacat el ritme de compres que registra la criptomoneda, que assoleix de mitjana uns 4.500 bitcoins diaris. En aquest sentit, ha assegurat que només el dia d'ahir BlackRock va arribar a adquirir uns 1.000 milions de dòlars en bitcoins, un rècord. "Continuem veient una compra sostinguda que probablement s'accelera amb l'aprovació dels ETF a Hong Kong i també dels ETM al Regne Unit", ha necessitat Pastor, que també ha assegurat que l'alça del preu de la criptomoneda es deu a la proximitat cada vegada més de les retallades de tipus per part dels bancs centrals, l''halving' i el 'xoc' d'oferta."Això acaba de començar i la pregunta que ens hem de fer és si serà diferent d'altres cicles, on hi ha hagut una explosió dels preus i després una caiguda del 60 o el 70% o més. Jo crec que probablement no es repetirà de la mateixa forma i veurem un altre comportament malgrat una pujada explosiva", ha conclòs.

L'analista d'Actius Digitals de Julius Baer, Manuel Villegas, també ha explicat que les raons que són darrere d'aquest moviment del Bitcoin són prou clares, i és una demanda "desenfrenada" de la criptomoneda pels ETF recolzats físicament, en un context de poca profunditat de mercat. "L'ambient del mercat sembla optimista, i els inversors estan atents a qualsevol senyal d'exuberància", ha afegit l'analista, que ha assegurat que el grup d'onze fons que ha emès els ETF del Bitcoin ha acumulat més de 59.000 milions de dòlars en actius sota gestió, amb entrades netes totals d'aproximadament 11.000 milions de dòlars.
Per la seva part, l'ethereum, la segona gran criptomoneda del mercat, que cotitza en 3.974,8 dòlars, s'aproxima al seu màxim històric, assolit el novembre de 2021 (4.866,4 dòlars).