Has enviat desenes de currículums a les empreses i cap s'ha posat en contacte amb tu? T'has cansat d’enviar correus perquè no obtens resposta? Has llançat la tovallola després de setmanes de frustració? Des d’ON ECONOMIA et portem els errors bàsics en un currículum que et poden fer perdre una feina i com evitar-los.


Els 4 errors més freqüents en un currículum  

  1. Incloure massa informació: És un gran error allargar un currículum sense cap motiu. Intenta sempre evitar posar massa detalls i limita la informació al més important: dades personals (nom complet, telèfon, correu electrònic i adreça), trajectòria professional, estudis, habilitats i idiomes. Un CV de més de dues pàgines no se’l llegiran, i menys si està atapeït de text. Així i tot, recorda que és millor que només tingui una pàgina, com més àgil de llegir, millor. 
     
  2. Mala ortografia i gramàtica: Sovint quatre ulls hi veuen més que dos. Per tant, deixa que una altra persona revisi el teu currículum abans d’enviar-lo a l'empresa desitjada. Una de les recomanacions és imprimir-lo en paper i llegir-lo detingudament abans de facilitar-lo als reclutadors. A més, cal tenir en compte que és un document per enviar a les empreses, així que també vigila amb els colors i el disseny que facis servir. Pensa que no és un treball de l'escola, així que tampoc ha de semblar un document infantil. 
     
  3. Exagerar la veritat: Mai s'han d’inflar els coneixements o mentir sobre les capacitats en un currículum, i menys en els estudis realitzats. Sempre és millor ser honest i ressaltar el que sí que saps fer, recorda que tard o d'hora ho acabaran descobrint. D'aquesta manera, és millor explicar que estàs obert a aprendre en aquesta nova feina i a adquirir nous coneixements. Mai et tanquis les portes a res, i menys en una entrevista de feina. 
     
  4. Ser poc original: En un currículum és millor evita les frases com “soc una persona treballadora, motivada o ser treballar tant en equip com individualment”. Les empreses i els seus reclutadors estan cansades d’escoltar aquest discurs. És habitual que els entrevistats intentin colar alguna frase d'aquest tipus al CV, però no val la pena. Per tant, destaca la teva experiència, habilitats i trajectòria professional i adapta el currículum al lloc de feina específic al que apliques. Si pots personalitzar el document a cada feina a la qual apliques encara millor, tot i que sovint és complicat per falta de temps. 

Informació personal

Finalment, i tot i que sembli mentida, un dels errors més comuns en un currículum és posar informació de contacte errònia. És una part fonamental del document, ja que sense aquestes dades els reclutadors no podran contactar amb tu. D'aquesta manera, revista el correu electrònic, el telèfon i les dades persones amb molta atenció per tal que les companyies et puguin trucar o escriure per correu en cas que els hagi interessat el teu perfil.