09/06/2017

Puigdemont i Junqueras posen data i pregunta al referèndum (per força) unilateral

El president, Carles Puigdemont, convoca els catalans a votar l’1 d’octubre en referèndum a la pregunta: “Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?”. Puigdemont fa l’anunci poc abans de dos quarts d’onze del matí al Pati dels Tarongers, escortat pel seu Govern i bona part dels diputats de JxSí i la CUP, i “en exercici del legítim dret a l’autodeterminació que té una nació mil·lenària com Catalunya”.

Tres dies després de la data i pregunta, els catalans surten al carrer. Pep Guardiola llegeix el manifest de les entitats sobiranistes a favor de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?
Editorial José Antich Editorial José Antich

04/07/2017

JxSí i la CUP impulsen la llei del referèndum com un acte de sobirania i el ple del Parlament proclamarà la independència dos dies després de la victòria del ‘sí’. JxSí presenta al vespre la llei del referèndum al TNC.

14/07/2017

El Govern del referèndum incorpora Turull, Forn i Ponsatí
El nou conseller de Presidència i portaveu del Govern serà el fins ara president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, el regidor del PDeCAT per Barcelona Quim Forn assumirà Interior mentre que Ensenyament quedarà en mans de l’economista Clara Ponsatí.
Amb Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz marxa també del gabinet el secretari de Govern, Joan Vidal de Ciurana, que serà substituït per Víctor Cullell, fins ara secretari per al desenvolupament de l’Autogovern.