Fa un dia sencer que torna a córrer per Twitter un vídeo que no pot deixar ningú indiferent. Es tracta d'un atac de riure col·lectiu dels membres del parlament andalús, durant el ple del 22 de novembre de 1994, que se celebrava per aprovar els pressupostos d'Andalusia de l'any 1995. 

Després d'un llarg debat de vuit hores, tocava votar l'esmena a la totalitat dels pressupostos, presentada pel Grup Popular. Mentre la secretària primera de la mesa, Hortensia Guitérrez, esmentava els primers noms dels diputats per a què votessin, alguns van posar-se a riure, i es va anar contagiant amb més rapidesa que el coronavirus. Va arribar un moment en el qual el president de la cambra, Diego Valderas, va haver de recomanar la secretària que es retirés si no podia continuar. Així ho va fer. Però el riure ja estava tan extès que va ser impossible continuar, i Valderas es va veure obligat a suspendre la sessió durant cinc minuts. 

parlament andalús

El parlament andalús durant l'atac de riure col·lectiu, Twitter

A la represa de la votació, ja no quedava ni rastre d'aquella epidèmia riallera, i es va poder acabar el ple. Tota aquesta situació va venir provocada pel cansament que provoca un ple tan llarg, i, aprofitant una confusió de la secretària al moment de dir els noms, va esclatar tot, i va ser una manera que van tenir els membres de la cambra per alliberar tensions acumulades durant aquell dia tan llarg. Unes rialles fàcils no entren mai malament, i menys durant l'època de la pitjor pandèmia que recordem. Gaudeix-lo.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat